Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. ledna 2009

Štěstí přeje připraveným, tvrdí Tomáš Micka

P r a h a – Slavia v zápase proti Pardubicím předvedla taktický a hlavně kolektivní výkon. Nikdo nevyčníval, nikdo nezapadal, všichni poctivě makali jako jeden muž. „Řekl bych, že hrajeme jako kolektiv, všichni do jednoho, výborně bráníme, a Standa (Neruda) super chytá. Zatím nám to klape,“ hodnotil útočník Tomáš Micka po zápase.

Říká se, že štěstí přeje připraveným, vypadá to, že Standa Neruda je připravený pořád – po celý zápas. Je ve střehu i když se třeba hraje na druhé půlce hřiště. Cítíte nějakou větší jistotu, když máte za sebou takovéhoto brankáře?
Abych řekl pravdu, tak já tohle nesleduji. Soustředím se jen na svoje úkoly, ale jsem rád, že Standovi to takhle jde a přeji mu, aby se mu tak dařilo i nadále.

Třeba až do finále play-off…?
Kéž by… (smích).

Kromě perfektního taktického výkonu jste několikrát v zápase ale měli i štěstí…
Určitě, to je pravda, ale jak jste říkal, štěstí přeje připraveným a my máme kliku, že teď stojí při nás.

Tři zajímavé momenty úterního duelu z pohledu Tomáše Micky

Moment první, první třetina, čas 17.48

Vraťme se ještě ke třem zajímavým momentům úterního zápasu. Byl jste to vy, kdo měl v zápase první velkou šanci zavánějící gólem, a to v končící 18. minutě, kdy po perfektním pasu od Petra Kadlece jste se sám řítil na brankáře Martina Růžičku, navíc při vlastním oslabení, ale puk skončil na tyčce…
Přesně tak, škoda že to tam nepadlo, ale Káca (Petr Kadlec) mi to hezky hodil, já jsem to dobruslil, ale měl jsem to na bekhend, přesto jsem se to snažil nějak nabrat na bránu, ale jak říkám, škoda…

Stačil Růžička ten puk tečovat?
Ne, já si myslím, že to bylo čisté, že to šlo přímo do tyče, protože to vyletělo strašně rychle.

Vzhledem k tomu, o jak rychlý brejk šlo, ani hlavní rozhodčí Šír si patrně nebyl stoprocentně jistý a prohlížel se při následném přerušení hry záznam, byl jste nervózní?
Ne, nebyl. Já jsem věděl, že to nebyl gól, protože jsem to viděl. Byl jsem si jistý tím, že to šlo do tyče.

Moment druhý, druhá třetina, čas 34.14

Ve druhé třetině jste se dostal znovu do brejku, ale už jste nebyl sám, před vámi byli i další dva bránící protihráči, přesto jste nebezpečně vystřelil…
Tam mi ta střela moc nesedla, škoda. Vystřelil jsem to na pravou nohu a dobře se to odrazilo, škoda že to tam Červus (Roman Červenka) nedorazil.

Moment třetí, třetí třetina, čas 55.11

Potřetí jste na sebe upozornil při nezaviněném střetu s Kolářem ve třetí třetině…
Já vůbec nevím, co se tam stalo. Vím pouze to, že mi tam někdo zlomil hokejku a pak jsem dostal hokejkou do obličeje a ještě mi řekli, že jdu na trestnou… (smích).

Takže jste se verdiktu rozhodčích divil?
Já se k tomu nebudu vyjadřovat, nevím přesně, co rozhodčí písknul.

Jestli se nepletu, tak i Kolář mířil na trestnou lavici, ale nakonec jste tam skončil vy, navzdory tomu, že jste měl v obličeji krev. Nejdříve jste však zamířil na střídačku, to na ošetření?
Ne, já jsem ani nevěděl, že jsem vyloučený, až když mi rozhodčí řekl, že jsem vyloučený, protože rozhodčí má vždycky pravdu, tak jsem zamířil na trestnou lavici. Původně jsem totiž myslel, že to je obráceně, že vyloučený bude někdo od nich, tak jsem ještě reklamoval krev v obličeji, aby dostal čtyři minuty, abychom ten zápas dohráli v pěti a v klidu, ale bohužel to bylo obráceně (úsměv).

Pomyslel jste na to, co by následovalo, kdyby se Pardubicím při vašem vyloučení podařilo snížit?
Jasně, klepal jsem se tam… (směje se), ale kluci to výborně ubránili.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více