Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. ledna 2009

Hokej je hra chyb a my jsme jich dnes udělali strašně moc

P r a h a – Tolik chyb v jednom zápase se hned tak nevidí. Slavisté tentokrát svému soupeři z Mladé Boleslavi vydatně pomohli k vítězství. Nic na tom nezměnily ani dva góly Davida Hrušky, kterými ve druhé třetině srovnal nejprve na tři tři a poté na čtyři čtyři. Slavisté prostě tahali za kratší konec. „Myslím si, že jsme dnes ten zápas zaslouženě prohráli,“ kál se po zápase nejlepší střelec Slavie David Hruška.

Hosty vyhrané úvodní buly, první zákrok v režii Stanislava Nerudy, první velká šance na holích mladoboleslavských hokejistů, první vyloučení, kdy na trestnou odešel domácí Tomáš Žižka, a ostatně i první gól, který zaznamenal Jan Bedna v končící 9. minutě, to vše svědčí o lepším vstupu hostů do utkání. Navíc prohrávat ve čtrnácté minutě dva nula s týmem, který je herně v laufu, to asi není pro vás dobrá vizitka?
Rozhodně! Dneska jsme začali hodně špatně, vůbec jsme nehráli naší hru, která nás zdobila posledních sedm vítězných utkání, vůbec jsme nebránili střední pásmo tak, jak jsme měli, a z toho pak pramenily naše chyby, z nichž jsme bohužel inkasovali... Jak říkám, ten zápas byl dneska z naší strany hodně špatný. Bylo to o chybách, které jsme udělali, a to rozhodlo.

Přesto jste se ještě v závěru první třetiny vrátili do hry, vyrovnali na dva dva, ale vzápětí, prakticky z protiútoku, jste znovu inkasovali a soupeř vám zase odskočil...
Vyrovnali jsme, ale vzápětí jsme dostali gól, to by se stát nemělo. Znovu opakuji, bylo to po našich hrubých chybách, které jsme dnes v zápase dělali. Bohužel se nám to vymstilo. Na druhou stranu je možná dobře, že jsme dneska prohráli, spadneme zase dolů. V neděli máme doma Spartu, tak se na ní musíme lépe připravit.

Vráťme se ještě k zápasu. Pro vás osobně nebyl zase tak špatný. Připomeňme dva vaše góly a jednu další šanci v poslední třetině, kdy jste mohl dokonce dosáhnout na hattrick...
Nějaké šance tam byly, ale jak říkám, za stavu čtyři čtyři jsme měli začít bránit střední pásmo, počkat si na jejich chyby, my jsme se ale naopak zbytečně hnali do útoku. Naše špatná hra ve středním pásmu dnes asi rozhodla.

Shodou okolností v čase 55.00 to bylo 5:5 a asi každý fanoušek Slavie se těšil minimálně na bod, ale přišly dvě trefy soupeře a bylo nejen po zápase, ale i po bodu.
Hokej je hra chyb a my jsme jich dnes udělali strašně moc. Myslím si, že jsme dnes zápas zaslouženě prohráli.

Myslíte si, že tato prohra vás může jako tým stmelit a před derby i zdravě nabudit?
Určitě, dneska jsme udělali spoustu chyb. Ty chyby si musíme uvědomit a v neděli se jich vyvarovat. Sparta je těžký soupeř, podobné chyby se už nesmějí opakovat. Do konce základní části chybí deset kol a ještě tedy nic není hotového... Musíme se snažit co nejvíce zápasů vyhrát a bodovat, nic jiného nám ani nezbývá.

Byla na hráčích soupeře vidět, že jsou více motivováni, že je navíc motivuje nejen souboj o to nebýt poslední v tabulce, ale i samotný spor Českých Budějovic s Mladou Boleslaví ohledně Chábery a Posmyka?
Nemyslím si, oni teď jako tým hrají velmi dobře, pětkrát v řadě vyhráli, dobře bruslili, dobře bránili střední pásmo, napadali nás, a i trošku toho štěstí v zápase měli. Myslím si, že zaslouženě vyhráli.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více