Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. ledna 2009

Do derby s Bednářem

Slavia v neděli od 17:00 hostí Spartu. Uvidíme vypjatý zápas o čelo tabulky. K zápasu by měl být připraven i Jaroslav Bednář, který rozhodl poslední derby v samostatných nájezdech. Přijďte podpořit svůj tým a ukázat, kdo je vládcem Prahy!

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Posledních pět let: 3 - 5 - MISTR - MISTR - 6.
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: David Výborný, Martin Ručinský, Petr Ton.

Sparta je v těsném závěsu za Slavií

Slávisté nedokázali využít čtvrteční zaváhání Sparty, která na domácím ledě prohrála s celkem Plzně. Sešívaní také zaváhali v pátečním souboji proti Boleslavi. Prohra s týmem z chvostu tabulky se nečekala, nicméně při vyrovnanosti soutěže se nedá s jistotou očekávat výsledek žádného zápasu. „Nebylo znát, že je mezi námi takový tabulkový rozdíl. Nejde z toho nic vyvozovat. Dělali jsme veliké chyby. Oba týmy byly v laufu a měly série výher. Padlo třináct branek a to tomu i odpovídalo,“ řekl po zápase obránce Jiří Vašíček. Čelo tabulky se po posledním kole neměnilo. Slavisté si drží první místo s počtem 73 bodů. Sparťané mají bodů 70 a jsou čtvrtí za Litvínovem a Pardubicemi. Nesmíme opomenout, že Sparta odehrála o zápas méně, jenž hraje doma. Dohrávka s Karlovými Vary je na programu 20. ledna.

Slávisté se poučili z chyb proti Boleslavi

V posledním zápase inkasovala Slavia sedm branek. Že by zmizelo kouzlo Stanislava Nerudy? Kdo na zápase byl, jistě ví, že domácí obrana kupila chybu za chybou a svému gólmanovi moc nepomohla. „V defenzivní činnosti jsem dělali veliké chyby. Bylo to z naší strany špatné utkání. Vše jsme si rozebrali na videu a rozhodně jsme si měli co říci,“ říká trenér Jiří Kalous. „V derby nelze podobné chyby opakovat!“

Derby? Maximální emoce

Prestiž již tak prestižního zápasu zvedá situace v tabulce. V těchto duelech se, nadneseně řečeno, hraje spíše o šest bodů. Oba celky láká první místo a vidina Ligy mistrů. Je samozřejmě také rozdílné jít do vyřazovacích bojů z prvního, nebo ze čtvrtého místa. „Jde o hodně. Očekávám pořádně vypjaté utkání. Každý si uvědomuje, jaká je situace. Myslím, že se diváci mají na co těšit. Doufáme, že přijde hodně fanoušků, kteří uvidí skvělý hokej a poženou nás vpřed,“ přeje si Jiří Kalous.

Bednář bude připraven

Jaroslav Bednář vynechal poslední zápasy kvůli chřipce. K zápasu proti Spartě by však měl být připraven. Na ledě se může objevit i Petr Jelínek, který po zranění již trénuje s A-týmem. Otazníkem zůstává, kdo se objeví v brance Slavie. Připraveni jsou Neruda i Furch. Zraněný Marek Tomica týmu pomoci nemůže. Navíc jde v týdnu na operaci se zlomeným prstem.

Letošní zápasy

První zápas mezi pražskými „S“ byl na programu již ve 4. kole, tedy 16. září 2008. Slávisté doma vyhráli 2:1. Sparta se ujala jednobrankového vedení zásluhou Davida Výborného. Na straně červenobílých však kontroval David Hruška s Jiřím Doležalem a Slavia dvěma slepenými góly v 31. a 32. minutě vyhrála.

V říjnu byla na programu odveta v Tesla Areně. Hráči Sparty zápas zcela ovládli a vyhráli 5:0. Slávisté se od tohoto zápasu potýkali s poklesem formy.

Ve třetím souboji sešívaní napravili svůj předchozí debakl a obrali Spartu na jejím ledě o cenné body. Vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, v nichž dominoval Jaroslav Bednář. Slávisté sahali dokonce po třech bodech, ale o dvoubrankový náskok je připravil David Výborný dvěma brankami v minutovém rozmezí.

Postavení v tabulce a poslední zápasy

1.Slavia   42   18 - 7 - 5 - 12 137:118   73   
4.Sparta   41   18 - 6 - 4 - 13 117:108   70  
Slavia - Kladno 5:1
Znojmo - Slavia 3:4
Mountfield - Slavia 0:7
Slavia - Pardubice 2:0
Slavia – Ml. Boleslav 5:7
Vítkovice - Sparta 3:0
Sparta - Zlín 4:2
Sparta - Litvínov 5:4
Liberec - Sparta 7:1
Sparta – Plzeň 4:5

Sestavy v minulém kole

Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vašíček - Hruška, Beránek, Vondrka - Kraft, Červenka, Sklenář - Micka, Růžička, Doležal - Čermák, Holec, Svoboda. Pöpperle - Vykoukal, Černošek, Pilař, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík - Ton, D. Výborný, Kafka - Netík, Broš, Látal - Koreis, Hrdel, Mrňa - Podlešák, Hromas, Langhammer.

Nejproduktivnější hráči

1. Jaroslav Bednář 49 (15+34)
2. Roman Červenka 47 (24+23)
3. David Hruška 36 (26+10)
1. David Výborný 37 (13+24)
2. Ondřej Kratěna 34 (17+17)
3. Petr Ton 31 (16+15)
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video