Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. ledna 2009

Přišel, viděl, zvítězil

Po dvouzápasové pauze se stihl Jaroslav Bednář dát před derby dohromady a opět byl klíčovou postavou v dresu Slavie. I jeho po zápase mrzelo, že slávisté zápas nedotáhli do tříbodového vítězství. ,,Třetí třetina byl hrozná. S něčím jdeme z kabiny a od prvního střídání zase děláme věci úplně jinak. Málem jsme o zápas přišli," řekl Bednář po zápase. Na jeho specialitu - trestné střílení, se díky brance kapitána Beránka v prodloužení nedostalo.

Hrál jste po prodělané chřipce. Cítil jste to na sobě, nebo jste byl úplně v pořádku?
Byl jsme úplně fit, cítil jsem se výborně a dneska mě to strašně bavilo. Byl to rychlý důrazný hokej, sem tam nějaká šance. Myslím, že to bylo atraktivní i pro diváky. Mám z toho hroznou radost.

Kdyby to nebylo derby, nastoupil byste?
Určitě bych hrál. Bavil jsem se s doktorkou a ona mi dovolila hrát.

Kdyby vám to nedovolila, také byste do derby nastoupil?
Hrál bych taky (rozhodně). Už to bylo dlouho, co jsem nehrál a z toho ležení mi už hrabalo.

Po herní stránce jste byl v pohodě?
Cítil jsem se dobře. Byl jsem nažhavenej. Je to taková ta falešná forma. Kdyby se hrál zítra zápas, tak tam lezu po čtyřech. Mám radost, že to takhle sedlo a že jsem ten zápas uhráli.

Při gólu na 3:1 jste si ze sparťanské obrany udělal dobrý den...
Ono to seshora tak vypadalo, ale tam to výborně udělal Petr Jelínek s Mílou Čermákem. Pak už nebyl problém to projet. Oni to tam rozrazili, udělali mi místo a pak už tam byla obrovská mezera. Už jsem to pak dal mezi nohy Pepísovi (Pöpperlemu) a šťastně to tam proletělo.

Gól na 2:0 padl v čase 19:59. Nepodcenila Sparta, že stihnete přejet hřiště a skórovat?
To bylo štěstí. Neměl jsem ponětí, že padl vteřinu před koncem. Jen jsem tušil, že máme málo času. Přiznávám, že to bylo nohou. Ten gól udělal Roman Červenka s Jakubem Sklenářem. Až Roman mi ukázal časomíru.

Otřásla s vámi branka na 3:3?
Naštve to. Je plná hala, měli jsme to skvěle rozehraný a málem kvůli té naší laxnosti jsme o to přišli. Mělo by to štvát každého.

Chystal jste se již na nájezdy?
Ano. Přemýšlel jsem, co udělám a těch variant jsem vymyslel tolik, že se mi v poslední chvíli zamotala hlava. Říkal jsem si, ať ty penalty snad radši ani nejsou.

Co jste říkal atmosféře?
Nádherná. Proto říkám, že ten zápas byl dneska nádherný. Jak z pohledu hokeje, tak od fanoušků. Já si tyto zápasy strašně užívám. Fanoušci byli neskuteční.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více