Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.1.2009

Junioři Slavie porazili doma Mladou Boleslav

40. kolo, sobota 24.1.2009, Slavia - M. Boleslav
Slavia
4:3
2:1, 1:1, 1:1
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 11. Hertl (Hafenrichter, Ulščenko), 19. Palaščák (Horváth, Žejdl), 37. Poletín (Vrdlovec, Mavrojanidis), 50. Žejdl (Hafenrichter) - 16. Milotínský (Kotrba), 28. Vernek (Janček), 47. Protivný (Koudela, Vernek). Rozhodčí: Würtherle - Kostka, Žemlička. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 38:35.

Sestavy

Slavia

Krch - Barák, Beránek, Blažek, Hertl, Česnek, Haffenrichter, Horváth, Koubek, Krejčí, Mavrojanidis, Palaščák, Poletín, Uleščenko, Vrdlovec, Petráň, Žejdl.

M. Boleslav

Hrubý – Lacika, Čížek, Arazím, Šimon, Mikuláštík, Vrba, Soukup, Švaříček – Krejčík, Lenc, Kotrba, Janček, Velechovský, Belay, Vernek, Milotínský, Protivný, Hájek, Koudela.

P r a h a - Juniorka pražské Slavie v sobotu 24. ledna na domácím stadionu v Edenu hostila stejně staré hokejisty Mladé Boleslavi. Na rozdíl od svých starších kolegů, kteří se stejným soupeřem před několika dny prohráli 5:7, slávističtí mladíci nezklamali a po výsledku 4:3 mohou slavit tříbodové vítězství. Vítězný gól si v 50. minutě připsal Lukáš Žejdl.

Začátek utkání se nesl v poměrně svižném tempu, ale ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit žádnou vážnější příležitost. Hned první velkou šanci utkání Slavia proměnila ve vedoucí branku. Jaroslav Hafenrichter se prokličkoval obranným pásmem soupeře a předložil puk kapitánovi domácích Jaroslavu Hertlovi. Tomu střela vůbec nesedla, ale i to stačilo k překonání mladoboleslavského brankáře Hrubého. 1:0

Hosté se osmělili až na začátku 15.minuty, kdy mohl vyrovnat Velechovský. Jeho dobře mířenou střelu Krch zachytil jen s vypětím všech sil.
Minutu na to už se hosté mohli radovat z vyrovnání. Kotrba našel přihrávkou zpoza branky úplně volného Michala Milotinského a ten střelou z první nedal Krchovi šanci. 1:1

V čase 18.43 se červenobílí opět dostali do vedení. David Palaščák šikovně tečoval Horváthovo nahození a bylo to 2:1.

Do konce prvního dějství už se ani jeden z týmu nedokázal prosadit, a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácích.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté. Do té doby jediný boleslavský střelec Milotinský se však ve 24.minutě ani nadvakrát neprosadil.

O 4 minuty později byl stav opět nerozhodný. Mladá Boleslav dokázala srovnat krok díky prudké střele Jana Verneka z levého kruhu. 2:2.

V čase 36.26 domácí již potřetí dokázali odskočit svému soupeři. Daniel Vrdlovec našel pěknou žabičkou u pravé tyče zcela nekrytého Michala Poletína, který nekompromisně střelou pod břevno rozvlnil síť za hostujícím brankářem. 3:2.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl vedení Slavie zvýšit Hafenrichter, trefil však jen Hrubého levý beton. A tak udeřilo na druhé straně.

Na konci 47.minuty dokázala Boleslav znovu srovnat krok se svým soupeřem. Po nejistém výhozu domácího gólmana se v následující nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Michal Protivný a Krch musel potřetí v zápase lovit puk ze své branky. 3:3.

Pár vteřin před polovinou třetí dvacetiminutovky se dostal v oslabení do samostatného úniku slávistický útočník Lukáš Žejdl a díky jeho střele pod vyrážečku odskočili domácí opět na rozdíl jedné branky. 4:3.

Zhruba 5 minut před koncem třetí třetiny hosté otevřeli hru a Slavia těžila z rychlých protiútoků. V 57.minutě hosté sahali po vyrovnání. Jejich kapitán Adam Kotrba se z ničeho nic ocitl sám před Krchem, který však skvělým zákrokem odmítl prodloužení zápasu.

V závěru si domácí těsné vedení uhlídali a mohli se tedy radovat ze zisku tří bodů. Mladá Boleslav i přes sympatický výkon odjíždí domů s prázdnou.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více