Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.1.2009

Junioři jedou ze severu Čech s prázdnou

39. kolo, pátek 23.1.2009, Liberec - Slavia
Liberec
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 19. Liška (Müller), 36. Liška (Varga), 44. Lemfeld, 54. Liška (Jánošík, Varga) - 33. Poletín (Barák), 46. Hafenrichter (Blažek). Rozhodčí: Hrubý - Goder, Maštalíř. Vyloučení: 10:12. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Liberec

Micka - Niko, Müller, Pulec, Kulda, Diviš, Sobotka, Jánošík - Klíma, Varga, Bulíř, Kedršt, Vlach, Skalický, Filippi, Mizerík, Liška, Lemfeld, Vašek, Mulač.

Slavia

Krch - Beránek, Blažek, Barák, Horváth, Šíma, Hertl, Krejčí - Poletín, Uleščenko, Palaščák, Doležal, Mavrojanidis, Koubek, Hafenrichter, Žejdl, Česnek, Vrdlovec.

Gól ze závěru první třetiny dal domácím Bílým Tygrům náskok, ten slávisté ale ještě dokázali dotáhnout, další dva góly Libereckých ale definitivně rozhodly o vítězi a nezměnil to ani gól Hafenrichtera, který snížil na 2:3. Na konečných 4:2 pro domácí zvyšoval liberecký Liška.

Pražská Slavia přijela do Liberce bojovat o postavení v tabulce. Až do devatenácté minuty to vypadalo pro hosty lépe, většina třetiny se odehrála před brankou Liberce. Již v první minutě si Micka osahal kotouč, když zkusil štěstí Poletín. Odezva Liberce přišla rychle. Mizerík dojel do útočného pásma, přihrál kotouč Klímovi, který se netrefil do odkryté branky. Ve třetí minutě obdržel Filippi přihrávku od mantinelu, sám se řítil na pražského gólmana, ale byl faulován. Nařízené trestné střílení neproměnil Liška. V páté minutě vystřelil Doležal od modré, Micka podržel kotouč před dojíždějícím Blažkem. Ani výborná spolupráce Vrdlovce s Hafenrichterem nepomohla Slavii ke gólu. Na druhé straně vystřelil Skalický, Puk šel Krchovi přímo do těla. Ještě šance Bulíře, který projel až za modrou čáru, ránu z jeho hole tečoval mimo obránce Blažek. Pražané nenechali protihráče dlouho se zdržet před Krchem. Blažek poslal puk Beránkovi, jehož dělovka minula branku. Také kapitán Hertl vyzkoušel libereckého gólmana. Jeho střelu chytil Micka do lapačky. První gól Bílých Tygrů padl v přesilovce. Po rozehrávce vystřelil na Krcha Müller, brankář vyrazil puk před sebe, kde se ho ujal Tomáš Liška - 1:0.

Začátek druhé třetiny se nesl v četném vylučování. Ani jeden tým nedokázal přesilovek využít. Až ve třicáté třetí minutě se po přihrávce Baráka postaral o vyrovnání Michal Poletín. Do dobré šance se dostal Niko s Lemfeldem, střela šla mimo pražskou svatyni. S pokusem Skalického si Krch poradil podržením kotouče u brankové tyče. Tygři dostali možnost přesilovky pět na tři, které využili. Liberecký kapitán poslal puk Vargovi, ten jej vrátil Tomáši Liškovi, který dokázal podruhé překonat brankáře Slavie. Domácí se i nadále drželi v útočném pásmu. Od modré pálil Müller, Vlach se pokusil dorážet, to už se ale po kotouči vrhl připravený Krch. Ve chvíli, kdy se hosté pokoušeli dostat puk z obranného pásma, zalehl jej v zápalu boje Niko, za což si odpykal dvouminutový trest. Pražané se nedokázali udržet před libereckou brankou, jedinou výraznou šanci měl Žejdl, jehož pokus Micka zlikvidoval. V poslední minutě si Tygři dokázali vytvořit obrovský tlak, který přerušil až faul Blažka.

Poslední část zápasu patřila gólově opět Liberci. Nikova bomba od modré rozezvučila břevno pražské svatyně. Ve čtyřicáté třetí minutě předvedl parádní akci Radek Lemfeld. Z obranného pásma vyvezl kotouč, objel branku Slavie a střelou nad Krchovo levé rameno zvýšil na 3:1. Dvoubrankový náskok se snažil záhy snížit Palaščák, Micka vyrazil kotouč před sebe, centr pražského klubu dorážel, puk skončil v lapačce libereckého gólmana. Nepříjemnou chvíli zažili Tygři, když darovali soupeři přesilovku pět na tři. Po buly sice dokázali vyjet z obranného pásma, ale při první příležitosti o puk přišli a druhá branka Slavie byla přiznána Jaroslavu Hafenrichterovi. Rozjetý Mavrojanidis se ještě pokoušel vyrovnat, spolupráce se spoluhráčem však skončila pouhým projetím kotouče libereckým brankovištěm. O konečný stav se postaral Tomáš Liška, který po přihrávce Jánošíka využil oslabení Slavie. Ve čtyřicáté šesté minutě ještě útočník s „C” na dresu poslal puk Vargovi, jehož pokus minul branku hostů. Poslední střela šla tři vteřiny před koncem z hole osamoceného Kedršta. Kotouč se odrazil od Krcha ve stejné chvíli, kdy zazněla závěrečná siréna.

Autor Veronika Kadavá, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více