Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. února 2009

Bednářovi se splnil životní sen. Na to v životě nezapomenu, říká

L i t v í n o v – Ještě ráno netušil, že v zápase proti Litvínovu bude mít na dresu kapitánské céčko, večer už jako kapitán na ledě Litvínova vedl Slavii. Ta zpráva i pro něj byla jako blesk z čistého nebe. „Splnil se mi životní sen,“ hlásil útočník červenobílých Jaroslav Bednář po utkání. „Doufám, že z toho bude aspoň nějaká fotka, vystřihnu si ji na památku,“ dodal.

Jaroslave, jaké to je být kapitánem Slavie?
Splnil se mi životní sen, Být v jednu chvíli kapitánem národního týmu a teď i v mém rodném klubu. Doufám, že z toho bude nějaká fotka, vystřihnu si ji na památku. Na to v životě nezapomenu.

Cítil jste o to větší zodpovědnost?
Cítil jsem se úplně nádherně. Je to nádherný pocit. Celý život, nebo většinu času hraješ za ten klub, který máš v srdci, a najednou máš na prsou kapitánské céčko, jako že jsi vůdce toho týmu… Netajím se tím, že se mně splnil životní sen, a o to víc jsem rád, že se nám ten zápas povedlo vyhrát, že jsme odtud odvezli tři potřebné body a Litvínovu tak odskočili na devět. Teď už si to pohlídáme.

Tímto zápasem jste zároveň vyrovnal starý Růžičkův rekord v podobě dvaceti zápasů v řadě, v nichž jste bodoval. Víte o tom?
Vím, že mi Robert Záruba říkal něco ohledně nějakého rekordu, ale číslo tam nepadlo. To jste psali vy, novináři, že to je kolem dvaceti.

Není pro vás na tom pikantní právě to, že překonáváte svého trenéra Vladimíra Růžičku?
Myslím si, že Robert něco o Růžovi říkal, ale kolik je to zápasů, to přesně nevím.

Nebudete mít kvůli tomu s Růžičkou problém?
Tak to si myslím, že určitě ne. To není něco, na čem stojí svět. Naopak se bude zase psát, jak jsem byl tragický v nároďáku, i když jsem tam udělal tři body. O to víc to asi bude pikantní.

K těm jedenašedesáti kanadským bodům jste v zápase proti Litvínovu přidal další tři, na jakém čísle se hodláte zastavit?
Nevím, já se fakt cítím dobře, zatím… Dokud to jde, tak je potřeba si to užít. Přijdou dny, kdy se třeba nebude tolik dařit a forma spadne. Zatím si to ale užívám. Dneska jsem byl ale bitej, to byla sranda, v první třetině jsem byl řezanej jako žito.

To máte na mysli začínající čtvrtou minutu první třetiny, kdy se po vaší srážce s protihráčem u mantinelu vysypalo plexisklo?
Ano, tam jsem byl, tam se asi nějak kleplo do toho plexiskla. Dostal jsem tam ránu, jestli to bylo hokejkou nebo čím, nebo jestli to sklo bylo kazové, nevím, prostě se to vysypalo.

A to i do vaší rukavice…, sklo jste z rukavice vysypával ještě na střídačce.
To je fakt…

Pak jste se srazil také se spoluhráčem Špeldou…
To byl asi nejhorší zákrok v zápase, protože mi úplně otočil krk. Ale dobrý…, on mě neviděl, on je v tom nevinně, takový je hokej.

A co nájezd? Bylo vidět, že si na něj věříte…
Dneska jsem jel přímočaře, nedělal jsem žádné kraviny, rovnou jsem se pustil do zakončení.

Máte čtyřiašedesát bodů, to, když už to máte takhle rozjeté, byste to mohl dotáhnout do konce…
Soustředím se zápas od zápasu, je potřeba ještě uhrát ty čtyři zápasy. Nejsem tím, který by honil body, ono to tak nějak přichází samo.

Takže žádná jiná motivace, například překonat Růžičku, v tom není?
Teď, když mi to říkáte, tak samozřejmě ano, bylo by to fajn, ale nějak extra to neprožívám.

Je pro vás hodně důležité, udržet první místo mezi týmy?
Každopádně! Začínáte pak doma play-off. Šlo nám o to být v první čtyřce, teď, když je to takhle načaté, by bylo dobré skončit po základní části první. Už jen kvůli těm dotacím z Ligy mistrů, to si myslím, že je prvořadé.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více