Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. února 2009

Slavia vyhrála základní část poprvé v extraligové historii

Slávisté zvládli vypjatý závěr extraligy. Vítězstvím nad Kladnem si zajistili první příčku v tabulce a do Znojma mohou jet s pocitem dobře odvedené práce. Poprvé od roku 1994, kdy Slavia figuruje v extralize, se jejím hráčům povedlo vyhrát první příčku po základní části. Je to triumf o to sladší, že zaručuje předkolo Ligy mistrů.

Díky prvnímu místu mají červenobílí zajištěnou nejlepší výchozí pozici pro play-off. Stačí si vzpomenout, jak bylo loni důležité, že Slavia začínala všechny vyzařovací série ve své aréně. Tento fakt zastínila skutečnost, o které se mluví daleko více. Svěřenci trenéra Růžičky si zajistili poslední předkolo Ligy mistrů, ze kterého zbývá už jen krůček do základní skupiny. Zahrát si tuto prestižní soutěž dvakrát po sobě není již náhoda. „Samozřejmě, že první místo je i větší finanční motivace díky Lize mistrů,“ nezastírá nesporný fakt kapitán Josef Beránek.

Beránek se po krátké herní pauze, kdy ho zastoupil v roli kapitána Jaroslav Bednář, opět bodově prosadil. Proti Třinci nahrával a proti Kladnu vstřelil dvě branky a byl jedním z hlavních strůjců úspěchu. „U první branky jsem to prostě zkusil vystřelit skrz hráče a propadlo to tam. Podruhé to skvěle potáhl Michal Vondrka a krásně mi to připravil,“ řekl Beránek. I jeho trochu mrzelo, že si Slavia sama zápas zkomplikovala. Hráče vychytával Kopřiva a selhaly i dlouhé přesilovky pět na tři. „Pět na tři se nám letos vůbec nedaří musíme to zjednodušit a zapracovat na tom,“ ví slávistický kapitán.

Hráči byli o zápasu Pardubic pravidelně informováni. V kabině měli puštěný teletext a při hře se průběžné výsledky objevovaly na kostce nad ledem. Nicméně tým tomu nepřikládal moc váhu. „Věděli jsem, že musíme vyhrát tady ten zápas a nemá smysl koukat na ostatní výsledky. Závěr se nám opravdu nepovedl, ale jsme rádi, že to takhle dopadlo,“ řekl Beránek.

Nové jméno na ledě

Pozorní fanoušci si jistě všimli, že se v obranné řadě opět objevil hráč s číslem sedmnáct na zádech. Nebyl to žádný extraligový nováček. Michael Vyhlídal již působil v extralize před deseti lety v dresu Opavy. Osmatřicetiletý bek působí již dva roky v Havlíčkově Brodě. „Ráno před zápasem jsem se dozvěděl, že nastoupím. Jsem rád, že jsem si opět zahrál extraligu,“ řekl Vyhlídal.

Na ledě byl spolu s Jiřím Jebavým jen první polovinu zápasu. Zdá se trochu nezvyklé, že trenéři nasadili do jedné obranné dvojice dva hráče, kteří nehrají extraligu pravidelně. „Byli jsme čtvrtá obrana, která měla pomoci, aby si ostatní odpočinuli. Jsme rádi za každé střídání. V Brodu spolu ale nehrajeme,“ vysvětlil závěrem Michael Vyhlídal.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více