Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. února 2009

Poslední zápas základní části se Znojmem

V posledním kole zavítá Slavia na led Znojma. Play-off se blíží a Pražané rozhodně zápas nevypustí a budou chtít potvrdit výhru základní části naší nejvyšší hokejové soutěže. Znojemští musejí sbírat body do soubojů o extraligovou záchranu. Všechny zápasy závěrečného kole začínají ve stejný čas. Hraje se již od 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1933
Trenéři: Radim Rulík, Václav Baďouček
Největší úspěchy: ČR: 3. místo (2005/06), 5. místo (2000/01)
Internet: www.hcorli.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Jiří Trvaj, Roman Erat

Slavia má první místo jisté

Slávisté po výhře nad Kladnem zdánlivě nemají o co hrát. Na první příčce je v poslední extraligovém kole nemůže již nikdo předehnat. Nicméně každý tým nerad prohrává a Slavia rozhodně nepojede na Moravu jen na výlet. Trenéři mají možnost vyzkoušet před play-off různé herní varianty a také dát velký prostor mladým hráčům. Jestli někde tlačila sešívané bota, byly to občasné výpadky v defenzivě. Bylo by dobré ukázat, že Slavia umí hrát na nulu. V posledních třech zápasech inkasovali vítězové základní části hrozivých čtrnáct branek.

Slavia má ze všech týmů nejlepší bilanci na venkovních stadionech. V týmu je nejproduktivnější hráč Jaroslav Bednář i nejlepší střelec David Hruška. Hráči nebudou v posledním zápase vůbec svázáni výsledkem a to by se mohlo projevit na střelecké pohodě.

Znojmo sbírá body před play-out

Orli již pustili z hlavy šanci na play-off, ale pořád mají o co hrát. Na 12. místě mají stejně bodů jako 13. Kladno a poslední Mladá Boleslav na oba celky ztrácí šest bodů. Play-out bylo loni přehlídkou málo atraktivního hokeje před prázdnými tribunami. Nebylo prakticky o co hrát, protože celek Ústí byl beznadějně poslední. Letos je situace jiná. Díky bodové vyrovnanosti se dá očekávat pravá hokejová řež i v duelech na dně extraligové tabulky. Znojemští hráči jistě budou chtít ukázat svým fandům, že hokej hrát umějí.

Závěrečné kolo začíná shodně v 17:30 a zápas můžete sledovat v onlajn přenosu na našich stránkách.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více