Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. února 2009

Vladimír Růžička ml.: Musíme porazit každého, kdo nám přijde pod ruku

Krátká doba odpočinku končí. Už v pondělí ráno vyjedou slávisté opět na led, aby se začali naplno připravovat na čtvrtfinále play-off. Kdo bude jejich soupeřem, je zatím ve hvězdách. Rozhodne se mezi Vítkovicemi, Libercem a Třincem. “Všechno to jsou silná mužstva. Je jedno, které z nich dostaneme,“ podotýká čerstvě dvacetiletý útočník Vladimír Růžička.

Vláďo, jak byste zhodnotil základní část extraligy?
Určitě jsme spokojení. Podařilo se nám vybojovat první příčku, takže máme postup do Ligy mistrů.

V listopadu jste chytli nepříjemnou sérii šesti porážek v řadě. Neříkal jste si v tu chvíli, že čelo tabulky je ztraceno?
Nic dobrého to pro nás nebylo. Ale zápasů zbývalo ještě hodně, ta cesta byla dlouhá. Navíc liga byla tento rok nesmírně vyrovnaná, prohrát mohl kdokoli s kýmkoli. Proto jsme nepřestávali věřit, že se na to první místo dostaneme.

V čem je podle vás hlavní síla Slavie?
Především v tom, že máme skvělou partu. Všechno se tak nějak hezky skloubilo – Jarda Bednář vyhrál kanadské bodování, David Hruška střelce… Myslím, že můžu říct, že nám základní část vyšla na výbornou. Jenže o všem se důležitém se stejně rozhodne až v play-off. Sezona vlastně začíná až teď.

Zmínil jste, že vaši spoluhráči ovládli individuální statistiky. Špičkovalo trio Bednář – Červenka – Hruška v kabině hodně o tom, kdo z nich co vyhraje?
Ani ne. Sem tam se na statistiky asi podívali, ale to je asi tak všechno. Jsou to týmoví hráči. Jsem přesvědčený, že jim šlo hlavně o to, aby Slavia byla první v tabulce.

Jaký máte nyní program? Kdy se začnete připravovat na čtvrtfinále?
Do neděle máme volno a v pondělí začínáme s dvoufázovým tréninkem. Pak pojedeme už pořád…

Stihne si tělo během tří dnů volna vůbec trochu odpočinout?
Určitě. I ty tři dny stačí k tomu, aby si člověk trochu odpočinul a nabral nové síly.

V této sezoně jste spolu s parťákem Jiřím Doležalem přešel ze čtvrté lajny do třetí, kde hrajete po boku Tomáše Micky. Dokážete si vyhovět?
Myslím, že bez problémů. Odehráli jsme dobré i špatné zápasy, ale tak už to bývá, nemůžete hrát pořád skvěle. Možná škoda, že z té řady často někdo vypadával kvůli nemoci nebo zranění. Docela nám to sedělo a snad to potvrdíme i v play-off.

Váš čtvrtfinálový soupeř vzejde z předkola. Který tým z trojlístku Vítkovice – Liberec – Třinec byste si přál nejvíce?
To je blbý takhle říkat… Všechno to jsou silná mužstva. Pokud chceme zase dojít na vrchol, musíme porazit každého, kdo nám přijde pod ruku. Je jedno, kdo to bude.

Média i fanoušci však spekulují o tom, že nejtěžším sokem by pro Slavii byl Liberec…
Je to výborný tým. To dokázal i v posledním zápase u nás, kdy vysoko zvítězil… (7:1 – pozn. redakce). Ale znovu říkám, kvalitní jsou všechny týmy, které můžeme dostat.

Obraťme list. Nedávno vám bylo 20 let. Jak jste to oslavil?
Přítelkyně mi doma udělala takovou větší oslavu. Bylo to překvapení, přijeli kamarádi i rodiče. Ale shodou okolností jsem se ten den trochu zranil, takže nijak velké to nebylo. S našima jsem to včera ještě trochu “dooslavil“.

Prozradíte, co jste dostal od táty?
Od táty jsem dostal takový krásný stříbrný náramek, jako památku ke dvacetinám. A přítelkyně mi dala hodinky, takže jsem byl velmi potěšený.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více