Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.2.2009

První zápas dorostencům vyšel. Postoupí už dnes?

OF1, čtvrtek 26.2.2009, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
3:4sn
1:1, 0:1, 2:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Kubáč (Hluchý), 44. Táborský (Kverka), 60. Kverka (Tomeček) - 3. Nedomlel, 26. Hruška (Semrád), 41. Kadlec (Hertl), 71. Jakub Kadlec. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 153. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3 - 3:4.

Sestavy

Karlovy Vary

Honzík (Rauscher) - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška - Táborský, Csamango, Winkler, Sýkora, Zadražil, Vrána, Svoboda, Kubáč, Tomeček, Kverka, Záhora (C).

Slavia

Dlouhý (Mouček) - Šteiner, Hruška, Knot, Nedomlel, Semerád, Novák - Tůma, Muller, Hertl, Cikánek, Chlapík, Kotyra, Tomek, Veber, Jaškin, Moravec, Kadlec (C).

Dorostenci Slavie uspěli na ledě Karlových Varů a už dnes večer mohou slavit postup do čtvrtfinále. Stačí jim k tomu zdánlivě maličkost - ještě jednou si vyšlápnout na Energii a poprazit ji i v domácím prostředí. Proto neváhejte a přijďte podpořit slávistické mladíky. Zápas začíná od 13:30 v Edenu.

První osmifinálové utkání na ledě Energie zaslouženě vyhrála Slavia, a to 4:3 v prodloužení. Ústřední postavou zápasu byl především kapitán červenobílých Jakub Kadlec, který vstřelil třetí branku Slavie a proměnil rozhodující samostatný nájezd.

Slavia se na západě Čech ujala vedení už ve 3. minutě, kdy se Richard Nedomlel dostal do brejku a tváří v tvář domácímu Davidu Honzíkovi se prosadil střelou mezi betony - 0:1. Domácí mohli vyrovnat v přesilovce pět na tři, ale i když hosty zamkli v obranném pásmu, žádnou větší šanci si nevypracovali. Podle pravidla: "Nedáš, dostaneš!" se zřejmě řídil předchozí střelec Richard Nedomlel a ihned po vyjetí spoluhráčů se dral do protiútoku, který byl zažehnán domácím brankářem. Tento hráč však i nadále hrál velice důležitou roli při další změně skóre, tentokrát však na druhé straně barikády. Po jeho vyloučení domácí již nabídnutou přesilovou hru nepohrdli a Ondřej Kubáč vyrovnal nenápadnou střelou, jež Dlouhému propadla mezi betony - 1:1. Slávisté poté trochu znervózněli a jedno jejich zakázané uvolnění bylo střídáno druhým. Obrovskou příležitost v závěru promarnil domácí Lukáš Vrána, jehož střela se od tyčky na hůl brankáře, který tento přesun zaregistroval právě ve chvíli, když už se puk klouzal směrem za brankovou čáru, a jen tak tak jej zachytil.

Ihned po odpískání začátku třetiny se drali domácí do útoku a doslova hostujícího Moučku zasypávali sprškou střel. Hosté se nakonec s poklidem ubránili a tentokrát se již úspěšně podřídili výše zmiňovanému heslu a hned příští přesilovou hru využili. Ladislav Hruška byl ten, který poslal červenobílé znovu v zápase do vedení - 1:2. Domácí hra šla poté spíše do útlumu a vše v tu chvíli záleželo na brankářských zkušenostech domácího Honzíka. Například ve 30. minutě perfektně zlikvidoval střelu Václava Tomka vyražením špičky betonu. Oba celky šly s přibývajícím časem více a více do útlumu a hra se spíše dohrávala z nutnosti a pro oko diváka to nebyl záživný hokej. Přesto se urodilo pár šancí, které určitě stojí za zmínku. Například ve 35. minutě se hosté dostali pod kratší tlak, který Energie nezužitkovala, a hosté ke své smůle následný samostatný unik také neproměnili. V samém závěru třetiny sice došlo k několika vyloučením, avšak na skóre to nemělo žádný vliv.

Následující třetina začala pro zelenobílé nedobře. V čase 40:34 ujel Jakub Kadlec všem hráčům v poli a na jeho šikovnou střelu zápěstím nedosáhl ani David Honzík - 1:3. Domácí se však nesložili, a naopak ve své hře ještě přitvrdili. Tomáš Sýkora měl pár vteřin po inkasované brance na holi snížení nepříznivého stavu a hostující brankář se i viditelně dostal s pukem za brankovou čáru. Ke smůle domácích až po odpísknutí ofsajdu. Domácí nátlak však nakonec nepřišel vniveč. Ota Táborský chytře ujel všem obráncům a jeho prudkou střelu mezi betony se brankáři nepodařilo zachytit - 2:3. Domácím po této brance značně narostlo sebevědomí a doslova se tlačili k brankovišti hostí. Několikrát byli za svoji horlivost potrestáni, ale vidina vyrovnání byla stále blíže. Když už se zdálo, že se zápas spíše jen dohrává, udeřila družina pod vedením trenéra Mlejnka. Domácí díky svojí horlivosti zamkli hosty v jejich pásmu a v čase 59:38 se prosadil Jaromír Kverka a vyrovnal. Na karlovarském stadionu v tu chvíli propukla neuvěřitelná euforie, avšak stále ještě nebylo dobojováno.

Prodloužení ve své podstatě žádnou slibnější akci nenabídlo a patrně bylo jasné, že se oba celky připravují na nájezdy. Avšak stejně se dalo v desetiminutové hrací době nalézt několik zajímavých akcí. Například střela hostujícího Otty Nováka proletěla jen těsně vedle brankové konstrukce. Situace na ledě byla velice vypjatá, častokrát skončily nepovedené útočné pokusy o branku šarvátkou za brankou. Po prodloužení tedy přišly na řadu nájezdy, ve kterých se jediným úspěšným střelcem stal Jakub Kadlec, a symbolicky tak v roli kapitána týmu rozsoudil vyrovnanou zápletku v Karlových Varech.

Slavia se tak ujala vedení 1:0 na zápasy a postoupit do čtvrtfinále může už dnes.

Autor Milan Ouředník, OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více