Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2009

Červenka s Nerudou byli hlavními strůjci vítězství

O s t r a v a - Roman Červenka vstřelil svůj první hattrick v play-off v kariéře. Stanislav Neruda nastoupil poprvé ve vyzařovacích extraligových bojích od začátku zápasu. Oba se významnou měrou podíleli na výhře, která vynutila rozhodující zápas opět v Praze. Zákonitě jsme je tedy museli zastavit na cestě z kabiny do klubového autobusu. Přečtěte si jejich pozápasové dojmy.

Stanislav Neruda

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte ke svému prvnímu zápasu play-off v roli jedničky?
Už po posledním zápase mi trenéři řekli, ať se připravím, že budu chytat od začátku. Snažil jsem se vůbec nemyslet na to, že je to play-off a nestresovat se tím, že musíme vyhrát. Prostě jsem se připravoval jako na každý zápas.

Zas to nebyl váš první zápas ve vyřazovacích bojích, máte samozřejmě zkušenosti s první ligou. Jde to vůbec srovnávat?
Je to samozřejmě veliký rozdíl, ale to máte i v soutěžních zápasech. Myslím si, že první čtyřka v první lize je hodně dobrá, ale prostě tady jsou hráči šikovnější, rychlejší a herně chytřejší. Snadno vás zaskočí. Člověk si musí dávat pořád pozor.

Už víte, jestli budete chytat příště?
Trenér Růžička mi to ještě neříkal, ale myslím si, že nastoupím od začátku. Hlavně jsem rád, že jsme dneska vyhráli a pokračujeme dál.

Roman Červenka

První hattrick v kariéře v play-off, asi zápas snů, že ano?
Tak samozřejmě jsem rád. Hlavní je, že padl v tak důležité zápase a týmu to pomohlo. Jarda Bednář mi přivezl puk a určitě si ho schovám. Tři góly se nedávají každý den, aspoň já je tedy nedávám.

Hodně se napsalo o tom, že tady je veliké hřiště, které Slavii nemusí svědčit. Ale třeba vám s Jardou Bednářem musí dostatek prostoru vyhovovat, ne?
Myslím si, že nám je to jedno. Jsme naučení, jak hrát doma na úzkém, tak venku na širokém kluzišti. Nevadí nám to a myslím, že ani na širším nehrajeme špatně. Není to ale pro nás žádná veliká výhoda. Moc to neřešíme.

Je psychická výhoda nyní na vaší straně?
Trošku ano, ale v play-off se může stát všechno, hlavně v sedmém zápase. Nesmíme se ukolíbat. Je to strašně zrádný. Nesmíme si myslet, že už to máme, to bychom také mohli rupnout pět nula.

Nedokázal jste uhlídat Štefanku při brance na 2:2. Jak se to seběhlo?
On byl ke mně zády a dostal se mi za branku. Asi to šlo udělat nějak líp, ale nevím. Je vysokej a silnej, navíc byl ke mně zády, takže to bylo dost těžký. Krásně to trefil a měl štěstí, že mu to tam zapadlo. Šlo ho zastavit asi akorát faulem.

Na třetí gól vám nahrál tuším vítkovický Krstev. To byla milimetrová přihrávka. Věděl jste, jak chcete zakončit?
Musím mu poděkovat (smích). Moc často se to nestává. Samozřejmě bylo štěstí, že to prošlo až ke mně. Loni jsem dával Pincovi stejný gól bekhendovým blafákem, tak jsem to jen zopakoval a vyšlo to.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video