Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. března 2009

Souboj hráčů: Petr Kadlec vs. Michal Barinka

Petr Kadlec i Michal Barinka jsou obránci se zkušenostmi z reprezentace a platí i za jedny z nejlepších defenzivních hráčů české extraligy. Tuto roli zatím potvrzovali i v letošním play-off, kde patřili k oporám svých klubů. Sledovali jsme oba tyto borce v sedmém utkání čtvrtfinálové série. A kdo v tomto souboj na dálku zvítězil?

Petr Kadlec

Góly: 0
Asistence: 1
Střely: 3
Krátké přihrávky: dobré 13, špatné 3
Dlouhé přihrávky: dobré 6, špatné 2
Fauloval: 0
Faulován: 0

"Káca" je jedním ze služebně nejstarších a nejzkušenějších slávistických hráčů. Trenér Vladimír Růžička moc dobře ví, jak klíčovým mužem pro Slavii tento dvaatřicetiletý bek je. Zvláště v sedmém utkání čtvrtfinálové série proti Vítkovicím patřil mezi nejvytíženější hráče Pražanů. Chodil na oslabení i přesilovky a svou takřka bezchybnou hrou výrazně pomohl sešívaným k postupu. V jednom z nejdůležitějších momentů utkání byl navíc ve správný čas na správném místě a vypomohl do té doby neproduktivním slávistickým útočníkům. Běžela 44. minuta, Petr Kadlec získal puk na modré čáře a prudce vypálil, jeho střelu tečoval na hranici pravidel před bránou clonící Miloslav Čermák a kotouč se poté šťastně odrazil k Petru Jelínkovi, pro kterého už nebyl problém zasunout puk do odkryté klece. Tento gól znamenal vyrovnání na 1:1.

Michal Barinka

Góly: 0
Asistence: 0
Střely: 3
Krátké přihrávky: dobré 11, špatné 2
Dlouhé přihrávky: dobré 7, špatné 4
Fauloval: 0
Faulován: 0

I vítkovická "devatenáctka" odváděla v průběhu celé sezóny a hlavně play-off pro Severomoravany velice dobrou práci. Stejně jako Kadlec chodil na přesilovky i oslabení. Na rozdíl od svého protějšku se také v play-off třikrát zapsal do střelecké listiny. V rozhodujícím zápase série však vyšel bodově naprázdno. V defenzivní činnosti byl ale takřka bezchybný a několikrát dokázal zastavit nebezpečné útočné výpady domácích. Např. v 27. minutě uspěl v souboji jeden na jednoho s nejproduktivnějším hráčem základní části Jaroslavem Bednářem, když pro hosty nebezpečně vyhlížející situaci ustál a zkušeně slávistického forvarda odclonil.

VERDIKT

Rozhodnout, který z obránců se má stát vítězem pomyslného souboje, je opět velice složité. Oba odvedli solidní výkon a nedá se říci, že by jeden vyčníval nad druhým. Znovu tedy necháme promluvit statistiky.
Petr Kadlec si připsal asistenci u vyrovnávací branky Slavie a výrazně tak ovlivnil průběh celého střetnutí. Michal Barinka skončil bez bodu a to je jediné kritérium, které ho odsouvá na druhé místo.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více