Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. března 2002

V pondělí začíná hokejová válka

Pravá hokejová série bitev, kterou s nadsázkou můžeme nazvat hokejová válka, právě začíná. Slavia Praha loni dosáhla historického úspěchu. K postupu mezi nejlepší čtyři týmy se dopracovala i přesto, že skončila v základní části až sedmá. Letos si v základní části o místo polepšila, ale soupeř jí nečeká o nic lehčí - Pardubice.

Slávisté si stejně jako loni před sérií se Znojmem obarvili vlasy do žluta a můžeme od nich čekat hodně podobný styl jako loni. Důraz v osobních soubojích a agresivní pojetí hry. Na tento kanadský styl hry mají slávisté vhodné typy hráčů. Obránci Martínek, Snopek, Hejda i obojživelník Klobouček dokážou zbourat kdejakou hráz. V útoku je synonymem kanadského stylu především Josef Beránek, Milan Antoš, Petr Míka a Radek Matějovský. Opět o rok zkušenější je brankář Roman Málek. Tomu už sice nekryje záda jistota v podobě Ladislava Blažka, ale Lukáš Hronek dokázal, že z něj roste vynikající brankář. Schopnými zakončovateli jsou hlavně Daniel Branda a především ostrostřelec Viktor Ujčík.

Pardubice by se teoreticky měly s tvrdou hrou Slavie vyrovnat lépe než loni Znojmo. Na druhou stranu mají celou řadu nedisciplinovaných hráčů, ošklivými a hlavně zbytečnými zákroky se prezentovali v poslední době Stanislav Procházka, Michal Mikeska a Jaroslav Kudrna. Navíc Pardubice v posledních zápasech osm zápasů nevyhráli a v posledních zápasech se vůbec nedaří kapitánu Otakaru Janeckému, jemuž docházejí síly. Výbornou formu si však po celou sezónu udržuje druhá Blažkova pětka. Vytříbený technik má na křídlech Kudrnu a Lubinu. V poslední době se příliš nedaří Dušanu Salfickému, ale přesto by měl dostat v úvodu play-off přednost před Adamem Svobodou.

Někteří hráči absolvovali pohovory s vedením klubu, do duše hráčům promlouvají i trenéři. Do Pardubice se chystá i slávistický fanclub. Proti velké přesile pardubických diváků v hledišti to budou mít fanoušci těžké, ale věřme, že se neztratí a že jim hokejisté dají spoustu důvodů se radovat. Vy, co se do pardubické Areny nechystáte, můžete úvodní střetnutí série sledovat v přímém přenosu v pořadu Buly, který začíná v pondělí od 16:45.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více