Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. března 2009

Souboj hráčů: Roman Červenka vs. Tomáš Vlasák

Druhé semifinále mezi Slavii a Plzní přineslo vyrovnanou partii a nakonec i těsné vítězství Pražanů v poměru 6:5. I v tomto zápase jsme se změřili na dvojici hráčů, kteří sice oblékají jiný dres, ale na ledě plní podobné úkoly. Tomáš Vlasák i Roman Červenka obsadili ve svých týmech druhé místo v kanadském bodování po základní části. Daří se jim i v play-off a oba rozšířili své statistiky i v druhém semifinálovém střetnutí.

Roman Červenka

Góly: 1
Asistence: 2
Střely: 4
Krátké přihrávky: dobré 7, špatné 2
Dlouhé přihrávky: dobré 2, špatné 1
Fauloval: 2
Faulován: 0

Slávistickému špílmachrovi se příliš nevydařil vstup do play-off. V prvních čtyřech čtvrtfinále si na své konto připsal na jeho poměry "pouhé" 3 body a společně s ním se nevedlo celé Slavii. Poté se však situace otočila a Červenka začal předvádět výkony, na které byli od něj diváci zvyklí ze základní části. V druhém duelu s Plzní patřil mezi hlavní strůjce slávistického úspěchu. Připsal si tři body za gól a dvě asistence. První gólovou přihrávkou vyzval po výjezdu z trestné lavice Jaroslava Bednáře k vyrovnání, ve 41. minutě dostal pohotovou dorážkou Slavii do vedení a třetí bod si připsal u Kadlecovy pojišťovací trefy pár vteřin před koncem třetí třetiny. Červenka během zápasu dvakrát usedl na trestnou lavici, ale ani jednou se při jeho vyloučení Plzeň nedokázala prosadit.

Tomáš Vlasák

Góly: 1
Asistence: 0
Střely: 3
Krátké přihrávky: dobré 5, špatné 3
Dlouhé přihrávky: dobré 3, špatné 0
Fauloval: 0
Faulován: 0

Exslávista v dresu Plzně je členem elitní formace Západočechů Vlasák-Straka-Vostřák a stejně jako jeho soupeř na dálku patří mezi nejtechničtější hráče extraligy. Hlavně z jeho kliček a spolupráce s Martinem Strakou vytěžila Plzeň postup do předkola play-off, čtvrtfinále a také semifinále. Nyní se pokouší společně z celou západočeskou letkou přejít přes Slavii až do finále extraligy. V druhém zápase série na rozdíl od prvního Slavia přehrála svého soupeře a vyrovnala tak stav série na 1:1. Jednou z příčin byl také fakt, že Pražané dokázali uhlídat právě údernou formaci hostů. Např. právě Tomáš Vlasák si v druhém zápase připsal „jen“ jeden bod za gól z 55. minuty(pro porovnání: v prvním duelu zaznamenal Vlasák 4 body(1+3)). Svoji přesilovkou trefou snižoval na 4:5, ale poté se s celou Plzní jen marně pokoušel o vyrovnání.

VERDIKT

A kdo se podle nás stal pomyslným vítězem? Co se týče kanadského bodování, byl úspěšnější útočník Slavie. Na druhou stranu Tomáš Vlasák ani jednou svůj celek neoslabil a herně nijak za svým protějškem nezaostával.
Nechme tedy o výsledku rozhodnout situaci z 60. minuty. Plzeň tehdy prohrávala 4:5 a byla v tlaku. Trenér Hynek odvolal brankáře. Vhazovalo se v obranném pásmu Slavie a na buly se postavili právě Roman Červenka s Tomášem Vlasákem. Šlo jednoznačně o nejdůležitější vhazování zápasu a mohlo ještě výrazně zamíchat kartami zápasu. Hráči se do sebe zaklesli a tím, kdo se mohl nakonec smát, byl slávistický centr, protože buly vyhrál pro Petra Kadlece, který šťastně vstřelil nakonec vítězný gól Pražanů. Roman Červenka tímto zároveň rozhodl o svém v vítězství v aktuálním souboji hráčů.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více