Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. března 2009

Petr Kadlec: Obranu musíme zlepšit

Nejdéle sloužící hráč Slavie a hlavní postava červenobílé obrany ví, že v obou zápasech semifinále, nebyla defenziva příliš pevná. Dostat doma 11 gólů za dva zápasy je opravdu hodně. "Až příliš se snažíme hrát útočně a pak se nestíháme vracet. Musíme se nad tím zamyslet," říká Petr Kadlec, který v poslední minutě utkání vstřelil kuriózní, ale nakonec vítězný gól Slavie do prázdné branky.

Podobně jako v prvním semifinále jste i dnes soupeře ze začátku tlačili, ale opět jste brzo prohrávali. Proč vám začátku zápasů nevycházejí?
Plzeň má výborné brejková hráče, kteří jsou šikovní a dokážou ty protiútoky proměnit. Ty góly padají po našich chybách, kdy Plzeňští několikrát ujeli dva na jednoho a většinou z toho byl gól.

Co tedy musíte zlepšit v dalších zápasech?
Určitě nesmíme chybovat. My je válcujeme minutu v jejich třetině, ale pak přijde minela a hned je z toho brejk. Obránce si třeba sjede hlouběji do pásma, vzadu ho nikdo nezajistí a z přemíry snahy dát gól je pak puk v naší brance. Asi bychom měli hrát více zezadu.

Prohrávali jste už o dvě branky, ale osm vteřin před koncem druhé třetiny jste dokázali srovnat. Byl to hodně důležitý okamžik zápasu?
Určitě! Samozřejmě je lepší jít do třetí třetiny za stavu 2:3, než když prohráváte o dvě branky. Bylo to super, že Jirka Doležal ten kontaktní gól dal. Srovnávací gól může totiž padnout klidně těsně před koncem a pak se hraje dál.

Vám se to ale povedlo hodně rychle. Vstup do třetí třetiny byl famózní. Na soupeře jste doslova vlétli...
Ten těsně před koncem druhé části nás nakopl. Plzeň to asi trochu poznamenalo a naštěstí dali dva góly hned v prvních dvou minutách a utkání jsme otočili.

Dnešní zápas ukázal, že góly dávají i další útoky Plzně. Ten druhý vám dal dnes čtyři branky...
To jsme věděli, že mají všechny formace velmi dobré. Ale jak jsem říkal, dnes ty góly padly po našich chybách z brejků. Toho se musíme vyvarovat.

V poslední minutě třetí třetiny jste dával gól do prázdné, ale bylo to trochu kuriózní. Střílel jste zpoza vlastní branky. Čekal jste, že by puk mohl skončit v bráně?
Samozřejmě jsem mířil (smích). Teď vážně. Chtěl jsem puk vyhodit o plexisklo nahoru, aby to obránce na modré měl co nejtěžší, aby mu to nepřistálo rovnou na hokejce a on to nemohl vrátit zpátky na bránu. Spíš jsem chtěl, aby ho to trefilo do hrudníku nebo aby to musel sebrat rukou. Trochu jsem doufal, že tam bude nějaká teč a nebude se pískat zakázané uvolnění. No nakonec to dopadlo takhle.

Co jste po tom gólu vyslechl od spoluhráčů?
Něco jsem si musel vyslechnout. Prý, že začíná jaro a s tím golfová sezóna a že to byl na začátek celkem povedenej drive.

Teď se chystáte do Plzně. Čekáte, že tam spíš domácí budou tlačit a vám se bude otevírat prostor pro brejky?
Možná že do nás vlítnou, ale nepředbíhal bych. Uvidíme, s čím vyrukuje Plzeň a také co nám naordinují trenéři.

Při zápase byla skvělá atmosféra, v Plzni to bude podobné. Jak se vám hraje před takovým publikem?
Je to super. I když bylo venku hezky, přišlo přes dvanáct tisíc lidí a atmosféra byla parádní, stejně tak už i při prvním semifinále. Právě diváci dělají to play-off výjimečným.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video