Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.3.2009

Slávisté zvítězili podruhé v Plzni a k postupu jim už chybí jen krok

SF4, středa 25.3.2009, Plzeň - Slavia
Plzeň
1:6
0:3, 1:1, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 28. Smrek (Vostřák, Vlasák) - 6. Bednář (Vondrka, Kadlec), 10. Endál (Kadlec), 14. Vondrka (Červenka), 40. Hruška (Drtina, Vondrka), 45. Endál, 55. Vondrka. Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc Matějovský 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 7860. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Sestavy

Plzeň

Chábera (od 14. Francouz) - Nedvěd, Čakajík, Cartelli, Pácal, Benák, Dresler, Smrek - Vostřák, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Adamský - Dvořák, Kovář, Matějovský - Kubica, Kubalík, Laš.

Slavia

Furch - Žižka, Kadlec, Kolařík, Drtina, Sloboda, Vašíček - Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Doležal, Růžička - Jelínek, Čermák, Endál.

Podruhé nastoupil v semifinále od začátku v bráně Furch a opět dokázala Slavia vyhrát. Základem pro dnešní vítězství byla první třetina, kdy dvakrát udeřili červenobílí v oslabení a nakonec získali vedení 3:0. Vondrka si v početní nevýhodě připsal asistenci a gól, navíc pak pečetil na konečných 6:1. Výjimečný večer také prožil Lukáš Endál, který oslavil své dva premiérové góly v play-off.

Po české státní hymně v podání sólisty opery Národního divadla Vratislava Kříže uctil celý stadion minutou ticha památku zesnulého Jaroslava Pitnera, ikony českého hokeje, který v osmdesátých letech trénoval i Plzeň.

Od úvodních minut se v plzeňské brance objevil Jan Chábera, který včerejší zápas ze zdravotních důvodů nedochytal, v brance Slavie Praha samozřejmě Dominik Furch, který po velmi dobrém včerejším výkonu dostal v brance šanci i dnes.

Utkání začalo svižným tempem a už ve třetí minutě se na ledě jiskřilo. Dvořák byl vyloučen za zákrok na protihráče, což nelibě neslo plzeňské publikum. Hosté s přesilovkou nenaložili dobře a Plzeň se ubránila. Následně měli možnost početní výhody i domácí, přesilovka se jim ale hrubě nepovedla a v oslabení se šance chopili červenobílí. Bednář ujížděl společně s Vondrou na jediného obránce a nejlepší slávistický útočník trefil víko Cháberovy branky. -0:1- V minutě osmé bylo Západočechům ještě hůř. Endál se prosmýkl mezi dvěma plzeňskými obránci a dal druhou branku Slavie. -0:2- Lasselsberger mohl odpovědět ve dvanácté minutě, Západočechům se naskytla hned dvojnásobná přesilovka na dlouhých třiasedmdesát sekund. Jenže ani tentokrát se Plzeň nedokázala prosadit a hosté se bez problémů ubránili. V čase 13:16 ČEZ Aréna viděla další chybu Plzeňských a Slavia opět udeřila a znovu ve vlastním oslabení . Červenka našel Michala Vondrku a ten poslal třetí branku za záda Jana Chábery, kterého následně vystřídal v brance osmnáctiletý Pavel Francouz. V posledních vteřinách třetiny Matějovský atakoval Doležala, podle sudích proti pravidlům a z hlediště se znovu ozýval nesouhlasný pískot. Matějovský si vykoledoval ještě deset minut za protesty.

Lasselsberger úvodní minuty přečkal bez úhony poté byl k vidění velmi atraktivní hokej. Pavel Francouz předvedl několik spolehlivých zákroků a modrobílé podržel. V páté minutě ujížděl po pravé straně Straka, ale jeho přihrávka před brankou nikoho nenašla. Ve dvacáté osmé minutě už ale ČEZ Aréna explodovala radostí . Při přesilové hře Plzeňští dostali Slavii pod tlak, neustále posílali na Furcha jednu střelu za druhou, až ta z hole Petera Smreka skončila v síti. -1:3- V polovině utkání se domácí utrhli a mířili tři na dva slavistické obránce. Furch střelu Vostřáka nejistě lapil. Plzeň s gólem výrazně ožila a dostávala soupeře pod vydatný tlak. Tím si vynutila faul a získala možnost další přesilové hry. Od modré střílel Benák, z mezikruží poslal puk k bráně Straka, ale při Furchovi stálo štěstí. Západočeši nadále tlačili a působili živějším dojmem. V čase 39:29 pak zmrazil bojovnou náladu hokejistů v modrých dresech David Hruška, který doslova propasíroval puk za bezmocného Francouze.

Slavia ve třetí třetině nenechala nic náhodě a v čase 44:47 zvýšila již na rozdíl již čtyř branek. Francouz sice vyrazil střelu před sebe, ale na dorážku Lukáše Endála byl již bezmocný. -1:5- Slavia si s přehledem hlídala náskok a kontrolovala hru. Domácí se sice snažili výsledek alespoň korigovat, ale Furch si plzeňské střelce s přehledem hlídal. Na konci patnácté minuty třetí třetiny Michal Vondrka vstřelil šestý gól Slavie Praha. Slavia se tak po výhře 6:1 ujímá v sérii vedení 3:1 a k postupu do finále jí chybí jediné zaváhání Lasselsbergeru Plzeň, který, pokud chce pomýšlet na postup do finále, musí protáhnout sérii až do sedmého rozhodujícího zápasu.



Autor Jiří Pruner, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více