Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. března 2009

Slavia může už v pátek rozhodnout o postupu

Dvě úspěšné představení v plzeňské ČEZ Aréně posunulo červenobílé o velký kus směrem k vytouženému finále. A slávistům nyní chybí už jen krok v podobě vítězství. K němu bude mít tým trenéra Růžičky příležitost už v pátek před domácími fanoušky v O2 areně. Na zápas už zbývá pár posledních lístků. Dočká se plná hala podruhé za sebou postupu do finále? Utkání začíná v 17:00.

Slávisté v Plzni překvapili

Po dvou pražských zápasech, ve kterých Slavia nepříliš splnila roli favorita, když dostala jedenáct gólů a hned v prvním duelu prohrála 0:6, přišel nečekaný obrat. Soustředěným výkonem dokázali Pražané vyhrát oba zápasy na západě Čech. V prvním duelu díky skvělé obraně nepustila domácí Plzeň prakticky do ničeho a zcela vymazala nejnebezpečnější trio modrobílých - Vostřák, Straka, Vlasák. V bráně se objevil Dominik Furch a dlouho držel čisté konto. To mu nakonec nevyšlo, když ho za rozhodnutého stavu 3:0 pro Slavii překonal 18 vteřin před koncem Michal Dvořák. Radost z vítězství to ale slávistům nesebralo.

Také do druhého zápasu vstoupili slávisté velmi dobře. Během první třetiny získali i díky dvěma gólům v oslabení náskok 3:0. Plzeňští se ale nechtěli vzdát a během druhé části dokázali snížit na 1:3. Jenže naději jim definitivně sebraly další branky v síti vystřídavšího Francouze. Červenobílí se mohli radovat z výhry 6:1, čímž tak i oplatili Plzni vysokou domácí porážku z úvodního semifinále. Zápas navíc náramně vyšel Michalu Vondrkovi, který si málem připsal hattrich. Když Slavia zvyšovala na 4:1, gól by nejprve přiznán právě jemu, ale Vondrka si nechal zavolat rozhodčí s tím, že se kotouče nedotkl. Branku si nakonec připsal David Hruška. Přesto mohl být Vondrka velmi šťastný, neboť si připsal tři body za dva góly a asistenci. Navíc přihrávku a první gól získal během první části vždy v oslabení. Velký den to byl také pro Lukáše Endála, jenž vstřelil své dva premiérové góly v extraligovém play-off.

Nad zdravotním stavem plzeňských hráčů visí otazník

Spekulace načal hned první zápas v Plzni, kdy po dvou třetinách opustil branku domácích Chábera. Navíc se pak neobjevil ani na střídačce. V tomto duelu chyběl taky ofenzivní obránce Smrek. Po duelu se pak objevovaly různé informace, z nichž bylo možné odvodit, že v plzeňské kabině řádí nějaký typ virózy. Nikdo samozřejmě nechce nic konkretizovat, ale zprávy o tom, že Chábera po svém odstoupení zvracel v kabině a že několik hráčů muselo být v nemocnici, nevěstí nic dobrého. Ovšem to neznamená, že Plzeň už nemůže být rovnocenným soupeřem.

Velmi podobnou situaci totiž zažili i slávisté ve čtvrtfinále proti Vítkovicím. Aniž by o tom vědělo mnoho lidí, mnhoho lidí z týmu zachvátila nemoc podobná chřipce. Přesto se nakonec Slavia dokázala s nepříznivým vývojem čtvrtfinále i s nemocí poprat a nakonec celou sérii otočit.

Start Tomici nejistý

Kromě výher si ale Slavia z Plzně nakonec přiváží nejeden šrám. Nejhůře je na tom asi Marek Tomica, který se v prvním utkání po střetu u mantinelu těžce sbíral z ledu a nakonec to odnesl tržnou ránou na hlavě a otřesem mozku. Defenzivní útočník samozřejmě nenastoupil do čtvrtého semifinále a vůbec není jisté, jestli bude v sestavě v pátek. Ve druhém zápase v Plzni byli otřeseni také Bednář a Doležal, ale oba nakonec utkání dohráli a měli by být v pořádku.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více