Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. března 2009

Po psychické stránce to byl hrozný zápas, tvrdí Roman Červenka

Zápas s přívlastkem reklama na hokej zaujal celou hokejovou republiku. Samotní hráči si ho však tolik neužívali. Na vstupenkách do O2 areny by se mohl klidně objevit nápis NEVHODNÉ PRO KARDIAKY. Jak prožíval zápas Roman Červenka, který si připsal na své konto další branku a dvě asistence, si můžete přečíst v našem rozhovoru.

Romane, nejprve gratuluji k postupu do finále, ale pojďme k utkání. Jak se hraje takovýto infarktový zápas?
Děkuji. Je to hrozný. Po gólu v poslední vteřině je psychika v... Prostě úplně dole. Člověk se z toho musí za těch patnáct minut dostat. Nebylo to jednoduchý. Řekli jsem si, že není ni ztraceného, že jsme vlastně ještě neprohráli, i když jsme se tak cítili.

Vedli jste 4:1. Plzeň jste jasně přehrávali. Hráli jste prostě výborně. Co se pak stalo?
Dostali jsme blbý góly. Vlastní, pak dokázali dát gól v oslabení. To s každým zamává. To bychom si neměli dovolit. Pak jsme zase vedli a dostali gól v poslední vteřině, což bylo snad ještě horší.

Při vlastním gólu jste prokázal, že jste opravdu ostrostřelec. Byla to neuvěřitelná branka. Jak jste viděl celou situaci?
Dával jsem Karolovi puk normálně na hokejku. Myslím, že jel normálně po ledě a najednou se zvednul a pak zapadl do branky. Nevím, co k tomu říct více.

Cítil jste pak větší touhu zápas rozhodnout? Motivovalo vás to ještě více?
Neřešil jsem to. Hrál jsem prostě dál. Pak jsme ujeli s Jardou Bednářem a dali gól, ale na ten vlastňák jsem si u toho opravdu nevzpomněl. Jsme tam od toho, abychom dávali góly.

Viděli jsme velkou bitku, ke konci zápasu jste si něco hodně od plic vysvětloval se Smrekem. Byl to nejvyhecovanější zápas?
Byl to klasický zápas play-off, jak má být. Bylo vidět, o co se hraje. Oba týmy do toho daly všechno a dneska vyhrál šťastnější.

Koho byste si přál více za soupeře pro finále?
Je mi to jedno. Ale spíše Spartu. Už kvůli lidem. Finále Sparta Slavia by bylo hodně vyhecované. Jestli chceme obhájit titul, musíme porazit kohokoliv. Takže nic nemám ani proti Karlovým Varům.

V týmu máte dvě lajny, které jsou složeny z mladých hráčů, kteří až letos dostali pořádnou šanci hrát soustavně extraligu. V kádru je plno hráčů z Havlíčkova Brodu. V brance máte osmnáctiletého Furcha a Nerudu, který letos poprvé okusil extraligovou chuť. Je přeci neuvěřitelné, že jste se opět probojovali do finále. Vsadil byste si na to před sezónou?
Už teďka je to obrovský úspěch. Odešli nám tři klíčoví hráči. Nebylo to jednoduché. Před ligou bych tomu moc nevěřil. V sérii s Vítkovicemi, kterou jsme otočili, se ukázala pravá síla tohohle týmu. Pak už jsem věděl, že i letos na titul opravdu máme. Uvidíme jak to dopadne. Myslím, že máme skvěle složený tým, na kterém je znát, že většina hráčů tu loni alespoň chvíli byla a prožila si play-off.

Během zápasů jste hodně vytěžován. Jak se cítíte po fyzické stránce?
Mám hodně natrénováno a díky tomu vše zvládám. Mám toho momentálně dost, ale před námi je týden do finále. Teďka dva dny budu odpočívat a pak už zase trénovat naplno.

Zeptám se na závěr trochu provokativně. Budete mít dost sil i pro reprezentaci?
Pokavaď dostanu šanci, tak určitě! Chtěl bych se o mistrovství samozřejmě porvat. Ale momentálně se soustředím jen a jen na Slavii a obhajobu titulu.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více