Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. března 2009

Jaroslav Bednář: Pátý zápas s Plzní? To byl hokejový extrém

Jaroslav Bednář v letošním play-off září. Ve dvanácti zápasech si připsal 9 gólů a 8 asistencí. Společně s Romanem Červenkou tvoří údernou červenobílou dvojici a oba se jistě těší na finále proti Karlovým Varům. My jsme si se slávistickým kanonýrem povídali o semifinálové sérii s Plzní a hlavně o posledním pátém utkání. "Po takovémto zápase bych se nedivil, kdybych měl na mobilu plno SMSek ohledně prášků na nervy," vtipkoval zkušený slávistický forvard.

Jardo, zažil jste někdy podobný zápas, jako ten poslední s Plzní?
Ne, určitě ne. Pro mě to byl horor. Nervy drásajících 70 minut plus nájezdy, takže já jsem byl úplně nepříčetný. To bylo jak na houpačce, jak na Matějské pouti. Strašný!

Za stavu 4:1 to vypadalo, že si v klidu dokráčíte k postupu, ale Plzeň poté ještě dokázala zápas vyrovnat. Co se stalo?
Přestali jsme hrát disciplinovaně, přestali jsme se na to soustředit a dělali jsme chyby. Ta laxnost nás málem stála celý zápas. Nakonec díky štěstí, které se k nám přiklonilo, jsme postoupili do finále.

Jak moc vás rozhodil ten nešťastný vlastní gól na 4:3?
Tak ono tam těch situací bylo více. Nechci říct, že byly nešťastné, protože když to vezmete dopodrobna, tak to je vše o soustředění a to nám chybělo. Aspoň tedy podle mého názoru. Zápasy v Plzni jsme, co se týče nasazení a soustředěnosti, zvládli o hodně lépe.

Co vám proběhlo hlavou, když Plzeň vyrovnala vteřinu před koncem?
Těch momentů tam bylo tolik, že jsem si říkal, že to už snad není možný. Potom když jsem jel v prodloužení sám na branku a dal jsem tyčku, tak jsem byl úplně zlomený. Říkal jsem si, že to štěstíčko asi není na naší straně. Opak byl pravdou a naštěstí to kluci vzali na sebe.

Co jste si po třetí třetině v kabině říkali?
My jsme to sebevědomí neměli zrovna nejlepší, tak jsme se snažili vyhecovat a připravit se na prodloužení.

Na konci prodloužení jste šli do tří. Tuším, že vy jste tam skočil jako pátý hráč.
Je to tak. Naskočil jsem na led, rozhlédl jsem se a nevšiml jsem si jednoho našeho hráče. Byl jsem přesvědčen o tom, že jsem čtvrtý a toho dalšího hráče jsem přehlédl. Samozřejmě je to veliká chyba, ale holt se to stalo. Poté jsme oslabení skvěle ubránili.

Překvapilo tě, že trenér Růžička poslal na rozhodující nájezd svého syna, který v prodloužení vůbec nehrál?
Vůbec ne. Vláďa Růžička(trenér) to bere podle vlastní intuice a tentokrát vsadil na „mladýho“ stejně tak, jako vsadil na Standu Nerudu v brance. Byl to tedy skvělý tah od Vládi a „mladej“ mu to vrátil zřejmě svým nejdůležitějším gólem v jeho dosavadní kariéře.

Kdybyste měl možnost, kouknout se zpětně na tento zápas, podíval byste se? Šlo o vynikající utkání, kterému nechybělo snad vůbec nic.
Já si myslím, že bylo po tom zápase v nemocnicích narváno, protože to bylo na infarkt.(smích) Ne, teď si dělám srandu. To je sport. Lidi si kvůli tomu platí vstupné. Není zrovna levné, ale myslím si, že si všichni fanoušci přišli na své. Jak slávisté, tak Plzeňáci. Ale musím říct, že to byl extrém a že takovéto zápasy se nevidí každý den. Bylo to takové sci-fi. Ale když se kouknete na loňské play-off na semifinále a finále, tak to mělo taky skvělou úroveň. Obě série byly na sedm zápasů a těm zápasům taky nic nechybělo. Tohle utkání bylo o něco víc nervy drásající.

Teď máte před sebou pár dní volna, které jistě přijdou vhod.
Je to super, že si teď můžeme trochu odpočinout, potrénovat a připravit se na finále.

Sledoval jste druhou semifinálovou sérii v televizi?
Já se na to nedívám. Odjedu radši na chatu, kde odpočívám. Ani nevím, jestli tam máme signál. Hokej v televizi opravdu nesleduji. Mám za celou sezónu hokeje dost a ještě abych sledoval slovenskou či ruskou ligu...To vůbec.

Ani když jde o soupeře do finále?
Ne. Já si to přečtu druhý den v novinách, podívám se, kdo dal góly. A potom ještě ve zprávách, kde dávají nejdůležitější momenty zápasu, ale abych se na to koukal v přímém přenosu, to ne.

Pojďme se teď ohlédnout za celou sérií. Co jste říkal na diváckou atmosféru všech zápasů?
Ta kulisa, jak ti plzeňští, tak ti naši diváci, to bylo výborné. To je hnací motor pro obě dvě mužstva, je to jako šestý hráč. Hlavně v posledním zápase nám to hodně pomohlo.

Kde nastal zlom v této semifinálové sérii? Dá se najít jeden moment, kdy se lámal chleba?
Ne. Já jsem nad tím přemýšlel a těch zlomů tam bylo tolik, že by se vám to nevešlo ani na A4ku v novinách. Když se podíváte jen na poslední zápas. Vedli jsme 4:1, de facto v půlce utkání jsme měli vyhráno. Plzeň ale dokázala vyrovnat. Poté jsme opět vedli a oni srovnali gólem vteřinu před koncem. No a nakonec penalty.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více