Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
31. března 2009

Josef Beránek před finále: První dva zápasy ve Varech mohou být pro soupeře výhodou

Josef Beránek prožívá se Slavií již páté finále a i letos bude určitě chtít zvednout nad hlavu pohár pro vítěze extraligy. V cestě mu stejně jako v minulé sezóně stojí tým Karlových Varů. Před soupeřem má pokoru, ale věří, že i v tomto roce dovede Slavii jako správný kapitán až na vrchol naší nejvyšší hokejové soutěže. Pro červenobílé by to byl třetí triumf v novodobé české historii.

Repríza loňského finále. I takto můžeme nazvat vyvrcholení letošní sezony. Souboj o titul mistra extraligy bude mít totiž v tomto ročníku totožné složení jako loni. Utkají se v něm Slavia s Karlovými Vary a opět se můžeme těšit na vypjaté souboje se skvělou diváckou kulisu. Uvidíme, zda i letos bude muset o vítězi rozhodnout až sedmé utkání a jestli se Pražanům podaří obhájit loňské prvenství.

Slavia skončila po základní části na prvním místě, přesto se první dvě utkání odehrají oproti zvyklostem na ledě Karlových Varů. Na vině je volejbalový turnaj v O2 areně, který je na programu přesně v období prvního a druhého zápasu finálové série. Tento fakt může podle kapitána Pražanů Josefa Beránka hrát určitou roli. "Oni to určitě mohou brát jako výhodu. Karlovy Vary domácího prostředí využívají a můžou se tím nastartovat. Ale uvidíme. My jsme manšaft, který také umí hrát venku. Na druhou stranu, občas může být domácí prostředí i nevýhoda a uvidíme, co to přinese."

Svěřenci Vladimíra Růžičky přešli do finále přes Plzeň, která spoléhala hlavně na elitní první formaci Vlasák-Straka-Vostřák. Karlovy Vary mají oproti tomu 4 vyrovnané pětky. Pražané svého soupeře navíc velice dobře znají, přesto Josef Beránek netuší, s jakou taktikou na soupeře vyrukují. "To já nevím. To je spíše otázka na trenéry." usmíval se olympijský vítěz z Nagana. Další chloubou týmu ze západu Čech je muž s maskou. Lukáš Mensator se v letošním play-off potkal s vynikající formou a v tabulce procentuální úspěšnosti brankářů mu patří první místo. Svěřenci se však podle Beránka na karlovarského mága nijak speciálně nepřipravovali. "My jsme s Varami hráli už vloni celou sérii. Letos s nimi hrajeme znovu a ten brankář je pořád stejný, maximálně se mohl mírně zlepšit. Ale myslím si, že vše vychází ze hry. Samozřejmě má Lukáš Mensator výbornou formu, ale my se budeme snažit, aby nám k vítězství stačilo málo gólů anebo abychom jich dali tolik, že vyhrajeme."

Slavia chyběla ve finále za posledních pět let pouze dvakrát. Západodočeši v loňském ročníku okusili play-off vůbec poprvé ve své historii. "Zkušenosti nebudou podle mě hrát žádnou roli. Ty týmy se obměňují a navíc je každý rok úplně jiná situace. My jsme vloni šli do finále po sedmizápasové sérii, letos máme o něco více volna. Karlovy Vary zvládli obě dvě série poměrně rychle, takže každý rok je úplně jiný," míní zkušený slávistický centr.

Josef Beránek patří v devětatřiceti letech mezi nejstarší hráče extraligy. O tom, zda případný úspěch či neúspěch Slavie ve finále ovlivní jeho hokejovou budoucnost však nechtěl mluvit. "Na tohle nemám žádnou konkrétní odpověď. Člověk si vždycky něco naplánuje a pak je všechno jinak. Takže uvidíme."

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více