Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. dubna 2009

Josef Beránek: Mensator si slabší chvilky nevybral

Z kabiny vyšel jako jeden z posledních. S dobrou náladou si to štrádoval k týmovému autobusu, kde na něj a na ostatní hráče čekali nejvěrnější příznivci Slavie. Ti začali vyvolávat jeho jméno a hned ho zasypali žádostmi o podpis. Kapitán “červenobílých“ Josef Beránek si odnesl věci do zavazadlového prostoru, zašel za fanoušky a pak za autobusem jedl pozápasovou večeři. Během toho si udělal čas na následující rozhovor.

Jaký to je pocit, když cítíte takovou podporu a zájem fanoušků?
Je to příjemné. Když mají radost oni, máme radost i my. Myslím, že si lidé ten zápas opravdu užili.

V čem byla hlavní změna oproti pátku, kdy se vám dobrý výsledek uhrát nepodařilo?
Možná jsme k tomu trochu lépe přistoupili, víc jsme po nich šli. Svou roli sehrálo i to, že v pátek jsme jako první inkasovali a pak už se nám nic nedařilo. Tentokrát jsme dávali góly hned od začátku a šli pevně za vítězstvím.

V první třetině diváci viděli dva nájezdy. Zatímco Josef Řezníček nedal, Jarda Bednář nezaváhal. To byl také jeden z klíčových momentů, mám pravdu?
Určitě. Tyhle zápasy jsou o tom, kdo dokáže proměnit šance. Když vedete, mužstvo se rázem uklidní a na ledě si počíná s větší jistotou. Ta hra pak vypadá úplně jinak.

Slabší chvilky si vybral brankář Varů Lukáš Mensator. Může se to na jeho výkonu odrazit i v dalších utkáních?
Já si nemyslím, že si vybral slabé chvilky. My jsme odehráli velmi dobrý zápas, zakončovali jsme přesně tak, jak jsme chtěli. V hodně případech s tím Mensator nemohl nic dělat.

Trenér Růžička vás před zápasem oddělil od parťáka Davida Hrušky, což mnohé překvapilo…
Když se nedaří, vždy se děje něco se sestavou. Slavii dnes táhnou Červus (Roman Červenka) s Jardou Bednářem a ostatní se musí poskládat tak, aby jim to nějak fungovalo. Nejdůležitější je to, že jsme vyhráli.

Myslíte si, že po boku Tomáše Micky a Jirky Doležala nastoupíte i v dalším zápase?
To dopředu nikdy nevíme. Teď došlo k téhle změně a uvidíme, co se bude dít dál.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více