Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. dubna 2009

Petr Kadlec: Měl jsem dát gól

P r a h a - Běžela 48. minuta. Slavia prohrává 4:5 a tlačí soupeře v jeho pásmu. Petr Kadlec si sjíždí s pukem od modré, naznačuje střelu, ale kotouč si ještě šikovně potáhne, címž zmátl všechny bránící hráče včetně gólmana. Před sebou už má jen prázdnou bránu. I komentátor Robert Záruba v přímém přenosu hlásí gól, jenže Kadlecova střela trefuje tyč a stav zůstává stejný. O pár desítek vteřin později Slavia dostává šestou branku a je rozhodnuto.

Petře, co se stalo při vaší střele, kterou jste netrefil prázdnou branku?
Neviděl jsem gólmana, jestli tam náhodou neskáče. Puk jsem netrefil úplně přesně.

Takže jste k tyči mířil, aby na puk brankář nedosáhl?
Přesně tak. Nechtěl jsem střílet doprostřed. Gólman byl schovaný za hráči, nechtěl jsem ho trefit. Puk se mi trochu svezl a odrazil se od tyče pryč.

Myslíte si, že to byl klíčový moment zápasu?
Určitě. Měl jsem dát gól. Bylo by to na 5:5 a pak by se mohlo stát cokoliv.

O čem jste přemýšlel, když jste chvíli na to dostali gól?
Já jsem věděl hned po té mé šanci, že je to zlý. Už když jsem nedal, tušil jsem, že to bude špatný. Bylo to klasický - nedáš, dostaneš.

Budete o tom momentu ještě dlouho přemýšlet?
Už mě to nestraší. Zapomínám rychle.

Když bychom se podívali na celý vývoj utkání, je to pro vás hodně stresující stále dotahovat?
Když prohráváte o gól, ještě to jde. Pokud je to o dva, je to horší.

V čem byly dnes Karlovy Vary lepší?
V proměňování šancí. Oni z prvních čtyř šancí, dali hned tři góly. My jsme museli stále dotahovat. Bylo to podobné jako ve třetím zápase, akorát padlo více branek.

Včera vám dal dva góly Kumstát, dnes vstřelil hattrick Skuhravý. Jak se vám jako obránci hraje proti těmto vysokým hráčům?
Jsou velcí, hodí si puk do třetiny a těžko se od kotouče odstavují. Mají dlouhou hokejku, člověk jim tam ani nedosáhne. Dokážou si to pokrýt výborně tělem, postaví se k vám zády a špatně se od puku odstavují.

V sérii prohráváte 3:1, věřite, že to ještě dokážete zlomit?
Musíme další zápas vyhrát. Už jsme otočit sérii dokázali. My víme, že sílu na to máme, Vary to ví taky. Určitě si věříme. Jinak bychom tady ani nemuseli být.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více