Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. dubna 2009

Romanu Červenkovi se daří v krizových zápasech. Je to spíše náhoda, tvrdí.

V pátém čtvrtfinálovém utkání proti Vítkovicím dal gól a na další dva přihrál. V zápase číslo 5 finálové série s Karovými Vary opět řádil. Vstřelil dvě veledůležité branky, které Slavii pomohly k vítězství 3:2. Řeč je o Romanu Červenkovi, který ovšem úvahy o tom, že mu tato utkání vyhovují, odmítá. "Nejsem žádný specialista na krizová utkání. Dnes jsme do toho šli všichni na 100 procent a vyplatilo se nám to."

Romane, Slavia dnes měla namále, ale nakonec utkání zvládla. Co jste změnili oproti předchozím dvěma domácím duelům?
Řekli jsme si, že budeme hrát více zezadu, víc bránit, protože těch gólů jsme dostávali hodně. Také nám hodně pomohlo, že jsme dali první gól.

Co vám proběhlo hlavou, když jste zhruba minutu před koncem jel sám na prázdnou branku a trefil tyčku?
Jenom jsem doufal, že Vary nevyrovnají.

Při vašem druhém gólu jste chtěl puk trefit přesně takto nebo se v těchto situacích mířit nedá?
Ten puk šel kousek nad ledem a já jsem se ho jen pokusil tečovat směrem na branku a naštěstí to Mensatorovi propadlo mezi nohama.

Překvapuje vás, že dáváte Mensatorovi na jeho poměry dost branek? Povzbuzuje vás to?
Lukáš Mensator je vynikající gólman. Má dobrou formu, ale my jsme z něj žádný přehnaný respekt neměli. Těch gólů sice nedáváme málo, ale problém byl v té obranné hře.

V pátém zápase proti Vítkovicím jste nasbíral tři body. Dnes dva góly. Dá se říct, že vám vyhovují tyto krizové zápasy?
Já se snažím jít do každého zápasu stejně a tohle je podle mě spíše náhoda. Dnes ale nechtěl končit nikdo z nás, šli jsme do toho na 100 procent a naštěstí jsme to zvládli.

Poté, co nastoupil Dominik Furch se zdálo, jakoby jste se více semkli. Bylo to tak, že jste mu chtěli pomoct a více se soustředili na bránění?
My jsme tu druhou třetinu chtěli dohrát bez inkasované branky a nechtěli jsme je pustit do nějakého náporu. Ale jinak jsme hráli svoji hru. Bylo dáno taktikou, hrát důsledně dozadu a bránit střední pásmo. Já si myslím, že co se týče obranné hry, tak to byl náš asi nejlepší výkon ve finále.

Souviselo s tím také to, že bylo více osobních soubojů? Bylo i toto součástí taktiky?
Určitě to s tím souviselo. Pokyny zněly tak, že pokud nebudeme mít puk, tak budeme vyhledávat souboje a asi se to vyplatilo.

Jak se takovýto styl hry aplikuje proti Varům, které mají ve svých řadách hráče, kterým kontaktní hokej vyhovuje?
Já si nemyslím, že by jim to nějak extra vyhovovalo. Ale nám takováto hra nevadí a to samé budeme hrát i u nich.

Jak jste uvítal ten krok, že Vladimír Růžička přeházel sestavu a vrátil některé pětky do složení, ve kterém hrály v průběhu sezóny.
Abych řekl pravdu, tak já tohle moc neřeším. My jsme dnes hráli se Sklendou(Jakub Sklenář) a dali jsme 2 góly, takže jsme spokojení. Ale myslím si, že je to tak nějak jedno. Trenér ty pětky nějak poskládá a my jdeme do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, takže sestavu neřeším.

Cítíte teď po vyhraném zápase výhodu na vaší straně?
Myslím, že žádnou výhodu nemáme. Vary vedou 3:2, hrají doma a jsou pořád o krok blíže. My ale stále nemáme, co ztratit. Prohrávali jsme 1:3, teď je to 2:3 a uděláme všechno proto, abychom sérii ještě vrátili do Prahy.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více