Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. dubna 2009

David Hruška: Nemáme se za co stydět

K. V a r y - Král střelců po základní části David Hruška se v play-off střelecky hledal. V posledních dvou duelech se však herně zvedl a dokázal se i gólově prosadit. Nicméně prohře Slavie už zabránit nedokázal. Bezprostředně po šestém zápase se na nic nevymlouval a sportovně uznal sílu soupeře. „Vary byly letos houževnatější a měly větší vůli, takže si to vítězství asi zasloužily,“ připustil Hruška pár minut po závěrečné siréně.

Davide, čím to podle vás bylo, že jste dnes nedokázali udržet vedení 3:0?
My jsme se ve druhé třetině hodně zatáhli. Pak jsme zbytečně faulovali, dostali gól v oslabení a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Znamená to, že ten gól v oslabení považujete za zlomový moment utkání?
Stoprocentně! Za stavu 3:1 jsme ubránili několik oslabení a poté jsme dostali gól při naší přesilovce, který nás, dá se říct, poslal do kolen. Takže určitě šlo o jeden z klíčových momentů.

Cítil jste, že po tomto gólu, do vás Vary šly o hodně víc než předtím?
Když Vary dají gól na svém ledě, tak je to hodně nastartuje. Potom začaly hrát důrazněji, podařilo se jim vyrovnat a nakonec zápas vyhrát.

Teď bezprostředně po zápase cítíte velké zklamaní nebo druhé místo považujete za úspěch?
Já už jsem několik finále zažil. Párkrát jsem vyhrál, párkrát prohrál, takže já už to tak neberu. Myslím si, že můžeme být spokojeni. Vyhráli jsme základní část, postoupili jsme do Ligy mistrů a do finále extraligy, takže se určitě nemáme za co stydět.

Kde se podle vás tato finálová série zlomila?
Rozhodlo to, že jsme doma prohráli první dvě utkání. Poté jsme se to ještě snažili dohnat, ale bohužel to nevyšlo.

Byly Vary v porovnání s loňským finále silnější?
Těžko říct. Všechny zápasy byly hodně vyrovnané. Podle mě byly letos houževnatější a měly větší vůli, takže si to vítězství asi zasloužily.

Myslíte, že o vítězství Varů rozhodlo také to, že měly stabilní brankářskou jedničku, kdežto vaši gólmani se několikrát v sérii protočili?
Určitě to hrálo svoji roli. Mensator zachytal gólman, ale naši brankáři nás taky několikrát podrželi. Nicméně nedá se říct, že Vary vyhrály díky lepšímu brankáři.

Během play-off se spekulovalo, že máte nějaké zdravotní problémy. Můžete to teď uvést na pravou míru?
Nějaké problémy jsem měl, ale nechtěl bych o tom teď mluvit. Nemá cenu to rozebírat, aby to nevypadalo, že se na to chci vymlouvat.

Vy jste vyhrál krále ligových střelců po základní části, ale v play-off se vám tolik nedařilo. V posledních dvou zápasech jste herně procitnul, nicméně nepřišlo to z vaší strany trošku pozdě?
Já jsem to ani nečekal, že dám v základní části tolik gólů. Loni to bylo výborné a vyhráli jsme titul. Letos to bylo z mé strany špatné a skončili jsme druzí.

Co plánujete do následujících několika dnů?
V úterý máme sraz, kde se dozvíme, co bude dál a pak mám dovolenou. Nic naplánovaného zatím nemám, takže uvidíme.

A co se týče vaší hokejové budoucnosti?
Podepsal jsem se Slavii smlouvu na tři roky, takže zůstávám ve Slavii.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více