Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. března 2002

Dorost - obhajoba titulu se nekoná

Dorostenci Slavie narazili ve čtvrtfinále play-off na celek Zlína, který se jim stal osudovým. Za svůj výkon se mladíci v červenobílém stydět nemusí, avšak hráči z města obuvi byli přeci jen úspěšnější v disciplíně zvané střelba gólů. To v sérii rozhodlo.

Zlín - Slavia Praha 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky Slavie: Borovanský, Novák J., Červenka

Slavia měla více ze hry, ale nedávala góly. V polovině zápasu Slavia prohrávala už 4:1 po chybách v obranné hře. Ve 35. minutě byl vystřídán brankář Stanislav Hladiš a přišel Petr Bezunk. Slavie se zvedla a od poloviny utkaní byla lepším mužstvem. "Měli jsme jasně více střel, ale prostě to tam nepadalo. Bylo to všechno dohromady, chybělo i trochu toho hokejového štěstí," hodnotí první duel se Zlínem trenér F. Pomahač.

Slavia Praha - Zlín 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branka Slavie: Birner

Slavia začala utkání hrou na čtyři pětky. Chtěla dostat soupeře pod tlak, unavit je a zápas vyhrát, tím vyrovnat sérii a vynutit si rozhodující utkaní. Slavia nezačala vůbec špatně. Tlačila soupeře, ale v první třetině to byla ještě nervózní hra z obou stran. Hrálo se tvrdě a ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách, i když na té slávistické jich bylo o něco více. To nejdůležitější se odehrálo v druhých dvou třetinách.

Do druhé třetiny nastoupila Slavia ještě s větším nasazením, ale zanedlouho tomu zabránilo vyloučení Tomáše Icíka. Ve 25. minutě ve vlastním oslabení poslal Jakub Šindel pas na ujíždějícího Michala Birnera. Tváří v tvář brankářovi nezaváhal a Slavia vedla 1:0. To dodalo slávistům odvahu a hrálo se především ve zlínském obranném pásmu. Zlín ale měl jiné představy a zagresivnil hru. V čase 33:17 po zmatku před Petrem Bezunkem se nejlépe zorientoval Pavel Kubiš a dorazil skákavý puk do brány a tím srovnal na 1:1. Ve 36. minutě hrála Slavia přesilovou hru, ale ani jedna ze šancí gólem neskončila.

Třetí třetina tedy měla rozhodnout výsledek zápasu. Slavia znovu začala náporem, vědoma si důležitosti vstřelení další branky. Rychlé slávistické kombinace nutily soupeře k faulům. Ale ani minutu a šestnáct vteřin dlouhá přesilovka pět na tři neskončila gólem. Především šance Michala Birnera po přesné křižní přihrávce Jakuba Šindela měla skončit gólem, když už i publikum skandovalo "gól". Slavia se ale nevzdávala a dotírala jak mohla. To vše, ale zmrazil ojedinělý výpad zlínských útočníků a v čase 56:08, kdy beci Slavie nedokázali pokrýt volné hráče a po přihrávce Michala Pšůrného se do odktryté brány nemýlil Roman Pšůrný. Zlín se stáhl do obrany a Slavia se těžko dostávala do útočného pásma. Zlín své vedení udržel až do konce a postoupil do semifinále, kde se utká s druhým pražským týmem, se spartou.

Trenér Slavie František Pomahač k utkání řekl: "To co jsme chtěli a co bylo nejdůležitější, tedy dát o jednu branku víc než soupeř se nám nepovedlo, proto jsme také nevyhráli". Tedy tento rok dorostenci Slavie neobhájí loňský titul mistra republiky, ale rozhodně se za svůj výkon nemusí stydět.
Jakub Šindel dodává: "Udělali jsme pro vítezství všechno, ale nevyšlo to. Teď si chci dát od hokeje pauzu".
Autor Ivana Paulová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více