Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. června 2009

Slávisté hráli golfový turnaj

Ve středu se v golfovém areálu Štiřín odehrál již pátý ročník golfového turnaje HC Slavia Cup. Hráči a funkcionáři klubu celý den hráli golf se sponzory a partnery letošního vicemistra. Některým hokejistům je golf vlastní, pro jiné to bylo pouhé zpestření přípravy, ale za krásného počasí se všichni náramně bavili.

Hráči a funkcionáři se rozdělili společně se sponzory a partnery klubu do čtyřčlenných skupinek. Hrála se týmová varianta golfu zvaná texas scramble, v níž členové družstva zahrají každý svůj míč, vyberou nejvýhodněji postavený jednoho z nich a z jeho pozice opět zahrají každý svůj míč. Takže i když byl v týmu golfově slabší jedinec, nebylo vše ztraceno.

Vstup do golfového areálu Štiřín

Někteří borci golfovou hůl ovládají téměř stejně dobře jako hokejovou, ale našli se i tací, kteří hlavně dávali při hře pozor na zdraví svých spoluhráčů, protože některé míčky létaly zcela nečekanými směry.

Obránce Pavel Kolařík bral celý turnaj s nadhledem. „Ostatním v mojí skupině to jde, ale já golfu moc neholduji. Beru to jako zpestření. Baví mě to, ale ani nemám green kartu. (oprávnění ke hře na hřišti – pozn. autora) Alespoň jsem si v rámci tréninku nebral vozík a tahám hole na zádech,“ smál se urostlý bek.

Tomáš Žižka s Petrem Kadlecem a Vladimírem Ružičkou ml. působili na hřišti hodně jistým dojmem. „Chodím hrát tak pětkrát do roka. Víc času na golf ani nemám,“ řekl Petr Kadlec. Golf z časových důvodů zanedbává i Tomáš Žižka. „Handicap má kolem dvaceti. (přibližně značí hráčovu výkonnost – pozn. autora) Ale tři roky jsem golf moc nehrál, takže momentálně jsem určitě horší. Neměl jsem čas kvůli rodině a samozřejmě kvůli hokeji. Už jsem zvyklí, že máme dlouho sezónu“ narážel s úsměvem Žižka na slávistické finálové účasti v play-off.

Útočník Jakub Sklenář také našel zalíbení v tomto populárním sportu. „Už jsem si zařídil green kartu a chystám se chodit hrát pravidelně. Uvidíme, kolik na tom budu mít času, ale ten sport mě chytnul,“ přiznal Sklenář.

Našli se i tací hráči, kteří ve svém vlastním zájmu a v zájmu svého okolí golfové hole sledovali jen z uctivé vzdálenosti. „Golf není sport pro mě,“ odmítal hru Roman Červenka a pokračoval: Nevím, jestli to vlastně považuji úplně za sport, ale já mám jiné koníčky. Golf mě prostě vůbec nebaví.“

Pátý ročník HC Slavia Cupu uzavřela módní přehlídka, kadeřnická show a živá muzika. Z hokejistů se nejlépe umístil Jiří Doležal, jehož tým obsadil druhou příčku. Vloženou soutěž na nejbližší úder z vybraného odpaliště vyhrál David Hruška, který míček napálil z uctivé vzdálenosti na vzdálenost 186 centimetrů od jamky.

Petr Kadlec bezprostředně po odpalu

David Hruška si poradil v každé situaci

Jakub Sklenář štiřínskému hřišti nic nedaroval

Jiří Doležal patoval těsně mimo jamku

Ladislav Blažek ví, že rána se nesmí uspěchat

Pavel Kolařík jak ho neznáte

Kadeřnická show od Franck Provost

Modní přehlídka zaujala hlavně dámy

I pánové dokázali o předváděných modelech dlouho diskutovat, svět módy jim není cizí

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více