Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. června 2009

Ligy mistrů je škoda, shodli se hráči

Přerušení hokejové Ligy mistrů nemrzí jen fanoušky, ale samozřejmě také samotné hráče. Navíc ještě dlouho nebude jasné, jestli se tento projekt opravdu dočká svého znovuvzkříšení a jestli bude Slavia u toho. „Zápasy Ligy mistrů mi budou chybět, byl to pro mě velký zážitek“ přiznal Jakub Sklenář.

Atmosféra Ligy mistrů učarovala i hráče. Led a dresy bez reklam, slavnostní nastupování do zápasu, hymny a enormní zájem médií. Tyto věci nebývají v extralize běžné a daly se zažít na klubové úrovni jen v Lize mistrů. „Docela jsem na tu zprávu koukal nevěřícně. Nějaké náznaky problémů tam sice byly, ale nevěřil jsem, že by to nechali ukončit. Zápasy byly super, byla to také šance trochu se zviditelnit, je to prostě škoda,“ řekl Jakub Sklenář.


Jakub Sklenář v zápase Ligy mistrů

„Ze sportovního hlediska to je špatné. Ale když nejsou peníze, nedá se nic dělat. Zápasy to podle mně byly parádní. Hokej si podobnou soutěž určitě zaslouží. Na klubové úrovni to byla nejlepší evropská konfrontace. Mrzí mě, že už nezměříme své síly s ostatními celky. Nesmíme také zapomenout, že účast klubu vynesla i docela dobrou finanční odměnu,“ připomněl Petr Kadlec.


Petr Kadlec by si Ligu mistrů rád zopakoval

„Ačkoliv to bylo náročné a Liga mistrů nám ubírala sil do extraligy, rád bych si to zopakoval. S klukama jsem se o tom konci bavili a byli jsme zajedno. Je to škoda nejen pro nás a naše fanoušky, ale i pro hokej celkově,“ řekl Pavel Kolařík.

Kromě sportovní stránky červenobílí přišli i k finanční újmě. Protože nebyla kvůli avizovanému předkolu účast v hlavní soutěži jistá, klub raději prozíravě s žádnými penězi nepočítal. Přesto by jistě bylo příjemné probojovat se do základní skupiny. Loni Slavia inkasovala kolem dvanácti milionů, i když se musí zohlednit u finanční nákladnost přesunů na venkovní zápasy.

Finanční krizi není radno podceňovat. Do velkých problému se dostávají i přední finské, německé a švýcarské kluby. U nás je nejvíce známá finanční kauza Plzně. Je ve hvězdách, zda se IIHF podaří Ligu mistrů opět rozjet navzdory finančním problémům ve velké části evropského hokeje. Hokej by si tuto soutěž zasloužil, i když je oproti fotbalové LM spíše chudá příbuzná.


Slávisté děkují za přízeň fanoušků
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více