Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. července 2009

Obránce Vašíček: Trénink boxu? Proč ne

P r a h a - Klíčový zadák Slavie Jiří Vašíček byl jedním z nejrychlejších běžců v letní přípravě. Upláchl prakticky všem, krok s ním dokázali držet jen Tomáš Micka, Jiří Doležal či Jaroslav Hafenrichter. “Je pravda, že běh mi nevadí,“ opáčí svalnatý obránce, který dostal zajímavou radu od Jaroslava Bednáře.

V Edenu se máte hlásit až 24. července. Vyrazíte si teď někam k moři?
Ne, zůstanu v Čechách. Po sezoně jsme byli s malou v Egyptě, takže nyní budu pendlovat mezi Pardubicemi a Prahou.

Najdete si čas na to, abyste navštívil kamarády v Jindřichově Hradci, kde jste působil?
Asi se tam dostanu až na začátku srpna, kdy je v Hradci exhibice k 80 let od založení klubu. Pojedu tam spolu s Tomášem Mickou.

Doufám, že se vám na jihu Čech nezalíbí a nebudete tam chtít zůstat…
To nehrozí. Hlavně, aby mě Růža chtěl ještě zpátky (směje se).

Jak jste zvládl suchou přípravu? Těšil jste se hodně, až skončí?
Mně letní dřina zase tolik nevadí. Nepříjemné bylo snad jen to, že jsme dělali cvičení na koordinaci pohybů, čemuž jsme se předtím moc nevěnovali. Člověk najednou zjistí, že některé svalové partie vůbec nepoužíval, takže jsou dost zanedbané.

Jak takový trénink probíhal?
Cvičili jsme na gymnastických balónech, nebo chodili po speciálních plošinách a museli držet rovnováhu… Bylo to opravdu velmi zajímavé. A i když jsem s tím měl trochu problémy, je mi jasné, že to byla dobrá věc.

Dá se říct, že to šlo spíš těm mladším hráčům?
Nejlépe se s tím popasovali ti, kteří to zažili už v jiných působištích. Věděli, co ten balón pod nimi udělá a byli na to připravení. Každopádně se našlo hodně borců, kteří to zvládali o dost lépe než já.

Zato v běhu jste patřil mezi nejlepší. Alespoň to říkají spoluhráči…
No, vytrvalost mám. Je pravda, že běh mi opravdu nevadí.

Takže vám ostatní koukali pravidelně na záda?
Koukali, skoro všichni (usmívá se).

Přidáváte si po tréninku?
Ano, ale takových je nás v kabině více. Každý ví, na co by se měl zaměřit. Já se zdržím déle v posilovně, nebo si zacvičím večer. V kondici se budu udržovat i o dovolené, minimálně si půjdu zaběhat.

Tomáš Micka začal pravidelně boxovat. Vás něco podobného neláká?
Proč ne, Jarda Bednář mi to ostatně doporučoval. Říkal, že mně osobně by to pomohlo, že to není jen o boxu, ale i o té koordinaci pohybů. Určitě to má něco do sebe.
Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více