Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. července 2009

Slávisté poprvé vyjeli na led, zatím jenom bruslí

Pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky vyjel v pondělí poprvé v letošní sezóně na led zimního stadionu v Edenu tým Slavie Praha. Vicemistr uplynulého ročníku O2 extraligy má v prvním týdnu v plánu pouze speciální bruslení. Po dlouhé letní pauze si však hráči také zvykali na výstroj a brusle. Kouč Růžička nakonec nechal hráčům dvacet minut hokeje. Ve druhém týdnu se k mužstvu připojí i starší hráči.

Jiří DoležalNa ledovou plochu v Edenu se v prvním týdnu dostanou povinně jen mladší hráči. Jedním z nich je čtyřiadvacetiletý útočník Jiří Doležal: „My máme celý týden jenom speciální bruslení, říká se tomu power skating. Na konci pak máme asi dvacet minut hry. Takto to bude probíhat celý první týden. Potom se k nám připojí starší hráči. Pracujeme spíše jenom na technice bruslení, abychom si pořádně osahali výstroj,“ vysvětlil Doležal. „Bruslili jsme ze začátku, pak byla střelba a krátká hra tři na tři,“ doplnil devatenáctiletý gólman Dominik Furch. „Starší hráči nastupují myslím v pátek, to fasují věci,“ prozradil.

Na ledě se kromě hlavního trenéra Vladimíra Růžičky proháněl i Luboš Koňák, který má obvykle na starost video. „Je tam samozřejmě Vladimír Růžička. To bruslení má ale na starost Luboš Koňák, který na to má nějakou akreditaci, hodně se tomu věnuje,“ řekl Doležal, který si také musel zvykat na výstroj. „Samozřejmě je to trošku nezvyk po té době. Ale jinak to bylo v pořádku, je to normální,“ ujišťoval.

Dominik FurchNálada na ledě byla bezvadná. Hráčům konečně skončila neoblíbená suchá příprava a začaly tréninky na ledě. „No tak nejjistější to nebylo. Ale úplně nejhorší taky ne,“ smál se Dominik Furch po prvním tréninku na ledě. Mladší slávisté v A-týmu si navíc mohli zabruslit s Janem Hejdou, který se na tréninkovou jednotku dostavil jako host.

Už v úterý 4. srpna začíná Slavia sérii přípravných zápasů, na úvod přivítá Havlíčkův Brod. O dva dny později vstoupí do Tipsport Hockey Cupu domácím měřením sil proti Kladnu. V poháru čekají na Pražany ještě Pardubice, Dukla Jihlava a Vrchlabí.

Autor Ondřej Kubát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více