Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.8.2009

Slavia překvapivě prohrála ve Vrchlabí

TsC, úterý 18.8.2009, Vrchlabí - Slavia
Vrchlabí
4:3p
2:3, 0:0, 1:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Rusnák (Urban), 16. Filip (Beck, Pácal), 48. Beck, 62. Hubáček (Vála) - 9. Ondráček (Endál, Sklenář), 13. Ondráček (Roth), 17. Kadlec (Žižka) . Rozhodčí: Hribík - Čížek, Vrchala . Vyloučení: 9:9, navíc Mikšovský (VRC) 10 min. OT . Využití: 2:3 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 1510 . Střely na branku: 26:36 . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3 .

Sestavy

Vrchlabí

Ševčík – Bendík, Pacál, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Hanzl – Tvrdek, Filip, Beck – Kubeš, Hubáček, Mikšovský – Urban, Rusnák, Andres – Gengel, Hruška

Slavia

Furch - Žižka, Kolařík, Jebavý, Špelda, Drtina, Roth - Červenka, Endál, Tomica, Beránek, Růžička, Vodrka, Ondráček, Hruška, Micka, Doležal, Čermák, Sklenář

Slavii se nezdařila odveta za loňskou porážku od ambiciózního týmu 1. hokejové ligy HC Vrchlabí. Přestože v první třetině vstřelila tři branky a vedla, nakonec si do Prahy si odváží těsnou prohru z druhé minuty prodloužení. Dvě branky si připsal mladý útočník Slavie Martin Ondráček.

Přesný opak zápasu s HC Eaton Pardubice předvedli dnes v podvečer svěřenci trenérů Jeřábka a Řeháčka ve slušně zaplněné Elektromont Areně. Hned v první minutě se předvedl energický Vladislav Kubeš se svou klasickou spanilou jízdou kolem Furchovy branky a kličkou se dostal až před něj. Až tam ho zpacifikovala obrana hostů, ve které nechyběl ani vrchlabský rodák a dnes již vynikající obránce Jiří Jebavý. V páté minutě se faulem na Kubeše prohřešil Červenka. Přiznanou výhodu sice domácí nevyužili, ale z následující přesilovky již dokázal Štefan Rusnák s Tomášem Urbanem vykřesat úvodní gól zápasu trefou nad levé rameno Dominika Furcha - 1:0. Neuběhly ani dvě minuty a Petr Chaloupka se provinil nedovoleným bráněním. Slávisté přesilovky umí a tak pro ně nebyl problém do minuty vstřelit vyrovnávací branku, z dorážky po salvě střel na Ševčíka skóroval Martin Ondráček do odkryté svatyně.

Uběhly téměř čtyři minuty a odehrála se ta samá situace, s těmi samými hráči, tím samým střelcem a tím samým výsledkem. Slavia tak otočila skóre zápasu ve svůj prospěch. Krakonoš si asi usmyslel, že to udělá hodně zajímavé, protože v 16. minutě vyrovnal za Vrchlabí Martin Filip, když ještě po Beckovi tečoval Pácalovu střelu. Třicet vteřin poté byl Adam Mikšovský potrestán za úder do hlavy a oslabil tak svůj tým na dvě minuty a k tomu ještě desetiminutový osobní trest. A nebylo by to Růžičkovo komando, aby neproměnilo i tuto přesilovku. Tentokrát se bombou z levého kruhu trefil krásně nahoru Petr Kadlec a pražané byli znovu ve vedení s jednobrankovým náskokem. Tak také skončila úvodní třetina utkání, na které se přišlo do Elektromont Areny podívat přes 1500 diváků.

Po přestávce se začalo hrát na nižší rychlost, ale ta se rychle zvedla i s napětím mezi týmy. Kubeš hákoval Doležala a ten mu to vzápětí oplatil hodně tvrdým naražením na hrazení. Oba zákroky byly sudími přehlídnuty. Doležal se však provinil podruhé a to již očím rozhodčího Hribíka neušlo. Domácí měli tedy dvě minuty na to, aby se pokusili vyrovnat skóre. Snažili se, jak mohli, ale slavistická čtyřka brankáře Furcha podržela a Růžička s Mickou se dokonce vydali do útoku, když první jmenovaný vypíchnul puk a dostal se tak se spoluhráčem do situace dva na jednoho. Petr Ševčík, který podle svých slov po zápase "vypadal na ručník", i tento break vychytal a zabránil tak dvoubrankovému vedení.

Poté opět přišla serie vyloučení na obou stranách a ve 33. minutě tato serie vyvrcholila sporným nařízením trestného střílení po údajném faulu na Červenku, který se také zhostil samotného nájezdu. Ten však neproměnil, jelikož si najel příliš blízko Ševčíka a ten mu vyjetím z branky zmenšil úhel natolik, že nedokázal trefil ani konstrukci branky. To byl jeden ze zlomových momentů zápasu. Ve 38. minutě vymysleli Kubeš s Mikšovským a Hubáčkem pro oko diváka velice rychlou akci na jeden dotek, které chybělo pouze lepší zakončení od Hubáčka, kterému puk sklouznul v posledním momentu z hole. Hned z protiútoku se prosadil Vondrka, tomu ale gól nebyl uznán, protože ho dal poněkub fotbalovám způsobem a třetina tedy skončila bez přidaných branek.

Hned v úvodu poslední třetiny měl obrovskou šanci vrchlabský Kamil Tvrdek, toho však zfauloval Kadlec a byl tedy prvním vyloučeným v dlouhé šňůře. Po něm si šel sednout Čermák z mužstva hostů a minutu po něm se provinil kapitán domácích Vála. Ve 46. minutě se vyznamenal znovu Ševčík, když pochytal salvu střel ze slavistických holí. Zároveň byl vyloučen střelec dvou branek Slavie Martin Ondráček a toto oslabení se hostům stalo osůdným, protože v polovině 48. minuty vletěl do útočné třetiny Filip a nahrál šikovně před branku mezi kruhy Patriku Beckovi, který mazácky zakončil ke vzdálenější tyčce a bylo vyrovnáno - 3:3.

Po tomto gólu následovala opět dlouhá serie vyloučení, kdy muselo Vrchlabí bránit soustavně ve třech, maximálně ve čtyřech hráčích. Tady podržel Krakonošův tým Petr Ševčík, který svými jistými a mnohdy efektními zákroky bavil publikum. S plným počtem hráčů se dohrály až poslední tři minuty základní hrací doby a zápas šel do pětiminutového prodloužení. Pět minut ani nebylo třeba, protože již ve 2. minutě se po velikém zmatku za Furchovou brankou dokázal z chumlu hráčů obou týmů vymanit Radek Hubáček a překvapil zezadu Furcha, když mu puk prostrčil do branky, že se jen stačil ohlédnout, jak mu černý kotouč leží za čárou.

Tak skončil zápas bohatý na góly, šance i bravurní zákroky obou brankářů a s ním i letošní Tipsport Cup ve Vrchlabí.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (trenér HC Slavia Praha): Bylo to podobné utkání jako loni. Vrchlabí hrálo vcelku dobře, jeho hráči dobře bruslili. Zápas se lámal za stavu 3:2, kdy jsme nedali trestné střílení. Měli jsme i další šance na to, abychom odskočili, ale místo toho jsme pak inkasovali laciný gól na 3:3 a v prodloužení další. Náš výkon nebyl dobrý, ale je to příprava. Ještě před sebou máme několik zápasů.

Vladimír Jeřábek (trenér HC Vrchlabí): Pro nás to byl další přípravný zápas. My jsme potřebovali odehrát malinko lepší zápas než z Pardubicema. To se nám povedlo, ale bylo tomu díky tomu, že jsme k tomu přistoupili od začátku zodpovědně, bez ostychu. S Pardubicema jsme byli podělaný první třetinu a ta rozhodla zápas. Dneska jsme ten zápas odmakali a spíš než ten výsledek se mi líbí ten přístup a nasazení, které tam předtím nebylo. Myslím si, že k tomu hodně přispělo to, že se nám vrátili někteří hráči do základní sestavy a tím se to zvedlo.

Autor Petr Novotný, Martin Prokop
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více