Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. srpna 2009

Ani Berlin nevyloupil bodovou pokladnici žen Slavie

Ženy
I třetí přípravné utkání před novou sezónou vyznělo ve prospěch děvčat Slavie. Tentokráte to odnesl Berlin a prohrál 5:2(1:0,3:1,1:1). Na obr. nová golmanka Slavie Janna Ramajzlová

Kralupy

Ani druhý německý tým a poslední mistr Německa nevyloupil bodovou pokladnici žen Slavie. Jak bylo ale vedením Berlina řečeno, mistr Německa prodělává generační výměnu a tak s sebou přivezl trenér René Bielke kromě svých opor pět hráček kolem 15 ti roků a pouze jednu Švédku.

V dresu Slavie se poprvé představila Aneta Tejralová(95), která prošla dobrou hokejovou školou Fr.Pomahače na Slavii a nutno říci, že ji připravil velice dobře. Určitě dobře zapadla mezi slávistická děvčata a vůbec se nebála osobních soubojů se soupeřkami, které byly v některých případech starší o více jak deset roků.

První třetina byla ve znamení jakéhosi oťukávání a první zahrozil Berlin, který dokonce i skoroval, ale rozhodčí branku neuznali pro zásah kotoučem do masky domácí golmanky Bečevové. Slavia se pak naopak zapsala do protokolu o brankách.

Druhá třetina se odehrála za převahy domácích a ti to i vyjádřili třemi brankami a tak trošku vytuhlá domácí brankářka Bečevová musela také jednou lovit kotouč ze své sítě.

Ke konci druhé třetiny se zdálo že je rozhodnuto, ale po mnoha nevyužitých šancích a zejména při přesilovkách domácích se na skóre bohužel nic neměnilo.

Ve 46.minutě Berlin trochu komplikuje situaci a snižuje na 2:4. Slavia pak až s koncem utkaní pěčetí na konečných 5:2 ve svůj prospěch.

Utkání ale zaznamenalo několik "pěstních soubojů" to když starší hráčky Slavie bránily své benjamínky, kteří byli někdy dosti nešetrně napadány bohužel velice zkušenými hráčkami Berlina. Při jedné takové potyčce se dokonce do šarvátky zapojila i domácí golmanka K.Bečevová a sklidila za to pochvalu od rozhodčího ve formě osobního trestu.

Slavia tak poprvé výrazněji zvítězila nad svým již známým soupeřem z Berlina a tak trošku si odčinila dřívější porážky. Svou radost dala děvčata po utkání dosti silně najevo a svými tradičními šipkami se poděkovaly slávistickým fanouškům.


Kanaďanky konzultují s trenérem Manhartem před utkáním
Autor Jiří Němec
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více