Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. října 2009

Branda se vrací na místo činu. Slavia zavítá do Litvínova

Po krátké pauze se fanoušci mohou těšit na další příděl extraligového hokeje. V pátek pokračuje naše nejvyšší soutěž na sedmi stadionech. Pražskou Slavii vyzve HC Benzina Litvínov. Sešívaní nezískali za poslední dva kola ani bod, naopak Litvínov dokázal v obou posledních duelech zvítězit. Jak dopadne vzájemný souboj šestého s jedenáctým týmem tabulky? Zjistíme tento pátek od 17.30. Zajímavé bude také sledovat počínání slávisty Daniela Brandy, který na stadionu Ivana Hlinky prožil několik dobrých sezón.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Jiří Kučera, Jiří Šlégr
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Robert Reichel, František Lukeš, Viktor Hübl

Litvínovu se příliš nedaří, ale...

Svěřenci Jiřího Kučery zatím svými výkony nenavazují na loňskou sezónu, ve které obsadili po základní části skvělé třetí místo. Hlavně v úvodu letošního ročníku doslova tápali. Po sedmi kolech měli na svém kontě pouhé tři body a vypadalo to, že se jejich snažení bude v tomto ročníku týkat pouze boje o záchranu. Poté ovšem mírně zabrali a díky sérii zlepšených výkonů se vyhoupli z předposlední na jedenáctou příčku. Z posledních čtyř zápasů odcházeli hned třikrát se ziskem tří bodů. Úřadujícího vicemistra tak nečeká na stadionu Ivana Hlinky žádná procházka růžovým sadem.
Bezpochyby nejzajímavější postavou černožlutých je Jiří Šlégr. V současnosti zraněný zkušený bek usedl na trenérskou lavici a jako asistent předává zkušenosti svým mladším kolegům. Navíc kandiduje do poslanecké sněmovny za ČSSD. Předčasné sněmovní volby byly odsunuty na řádný květnový termín a Šlégr má tedy více času, soustředit se na hokej.

Slávisté doufají, že jim pauza prospěje

Sešívaní pokračují v tempu, kdy sérii několika výher střídá několik proher v řadě. Vítězství nad Mladou Boleslaví ve 13. kole byla pro červenobílé třetí v řadě, v následujících dvou utkáních ovšem upadli do jakési herní a hlavně střelecké letargie. V duelech s Třincem a Karlovými Vary totiž vstřelili pouze jeden gól a hlavně díky tomu odešli z obou zápasů se sklopenými hlavami. Nepomohli jim ani dobré výkony jejich brankáře. Dominika Furcha a Stanislava Nerudu, kteří v některých zápasech rozhodně nehýřili jistotou, nahradil Robert Slipčenko, který do brankoviště Pražanů přinesl tížený klid. Co jim to bylo ovšem platné, když se sami nedokázali prosadit střelecky. „Puky nám přeskakují hokejku jako tenisák. Jak v zakončení, tak při rozehře. Musíme také hrát více do těla,“ zhodnotil slavistické trápení Jiří Doležal. „Musíme se během volna připravit na další zápasy. Po dvou prohrách se samozřejmě chceme vzchopit,“ dodal mladý útočník.

Branda se vrací na led, kde započal své extraligové působení

Zláště pikantní bude souboj pro Daniela Brandu. Staronový slávista strávil v Litvínové několik let a také zde nakoukl do velkého hokeje. Nicméně teď válí opět v červenobílém dresu pod taktovkou Vladimíra Růžičky a zatím se mu daří. Ve čtrnácti zápasech nasbíral 15 bodů za 8 gólů a 7 asistencí. Bude se mu dařit i na ledě svého bývalého zaměstnavatele?

První vzájemné utkání vyznělo lépe pro Pražany

Oba soupeři se v letošní sezóně potkali zatím jednou a to ve třetím kole v O2 areně. Zápas začali lépe hosté, kteří dlouho vedli. Poté se ovšem ukázala síla slávistické třetí třetiny. Během 12 minut dokázali sešívaní nastřílet 4 branky a zápas otočit ve svůj prospěch. Utkání se nad míru povedlo Romanu Červenkovi, který soupeři nasázel hattrick a k tomu přidal jednu asistenci.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více