Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. října 2009

Bitva se Spartou, dějství druhé

V rámci 17. kola O2 extraligy na sebe už podruhé v tomto ročníku narazí týmy Slavie a Sparty. Tentokrát se vysoce sledovaný zápas odehraje v holešovické Tesla Areně. Hráči obou mužstev půjdou do utkání s patřičným sebevědomím, neboť je bude hřát páteční výhra v zádech. Kdo na ni dokáže navázat i v neděli? Uvidíme, zápas začíná v 18:10.

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: Pavel Hynek, František Výborný
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, Tomáš Netík, Michal Broš

V bráně s Nerudou, možný návrat Slobody

Je zajímavé, že půjde o souboj dvou statisticky nejlépe útočících mužstev v soutěži. Sparta dosud nastřádala 54 přesných zásahů, Slavia o jeden méně. Paradoxně by tak v neděli mohl slavit úspěch ten tým, jenž dokáže předvést lepší výkon v obranné činnosti. Trenér Vladimír Růžička se v tomto směru může spolehnout hlavně na zkušenosti Petra Kadlece či dobou formu Jirky Drtiny, navíc by se do sestavy měl vrátit Karol Sloboda.

V bráně dostane důvěru zkušený Stanislav Neruda. Ten se dostal do hry již v pátečním duelu v Litvínově, kde po 12 minutách vystřídal zraněného Roberta Slipčenka. 35letý gólman se předvedl ve fantastickém světle a domácí hráče přiváděl doslova k šílenství. Výsledkem bylo vítězství Slavie 2:0 a její vůbec první čisté konto v této sezoně. “Standa si za svůj výkon zaslouží absolutorium,“ pochválil Nerudu po zápase asistent Slavie Jiří Čelanský. Kéž by podobná slova padala i po nedělním střetnutí…

Aby ale Slavia vyhrála, musí své kvality prokázat také červenobílý útok. Největší strach mají sparťané pochopitelně z Romana Červenky a jeho formace. Slávistický střelec s číslem deset na zádech děsí celou extraligu, navíc si svěřenci trenéra Hynka určitě dobře pamatují, jak je zlobil před pár týdny. V zápase, který Slavia doma vyhrála 4:2, vstřelil Červenka krásný gól, když svou hbitostí zcela oklamal Cháberu a do odkryté brány pohodlně zavěsil. Schoval si podobný kousek i na led Sparty?

Ručinský s Výborným? Kdepak, Spartu táhnou jiní

Sparťanský vstup do sezony rozhodně nebyl kdovíjaký. Rudá mašina se rozjížděla jen pomalu, nicméně nyní se zdá, že začíná nebezpečně nabírat tempo. Pod kotel přikládá hlavně útočník Tomáš Netík, který hraje ve skvělé formě. To demonstroval i v pátečním duelu s Kladnem, v němž si připsal hned tři kanadské body (dva góly a asistence). Zároveň tím překonal magickou hranici 100 vstřelených branek v extralize, za což si vychutnal zasloužený potlesk tribun.

Sparta – to ale rozhodně není jenom Netík. Další velkou hrozbou je nestárnoucí kanonýr Petr Ton, jemuž stačí minimum prostotu, aby bylo opravdu zle. Vyprávět by o tom mohl třeba tým Mladé Boleslavi, kterému Ton nasázel hattrick. A to byl ke Středočechům ještě milosrdný.

Na druhou strnu figurují na soupisce holešovického klubu také hráči, kteří se v tomto ročníku stále jen hledají. Řeč je o Davidu Výborném a Martinu Ručinském. Jejich gáže patří k nejvyšším v celé soutěži, odváděné výkony s tímto faktem ale rozhodně nekorespondují. Prvně jmenovaný si v 16 zápasech připsal na konto dvě branky a šest asistencí, Ručinský se za stejnou dobu může “pochlubit“ třemi trefami a stejným počtem gólových nahrávek. A to je při kreditu obou hokejistů žalostná vizitka.

Sestavy z minulého kola

HC Sparta Praha: Chábera - Hudec, Černošek, Mrázek, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Vojta - Výborný, Hlinka, Netík - Ton, Broš, Hromas - Ručinský, Látal, Langhammer - Podlešák, Koreis, Hrdel. Trenéři: Pavel Hynek a František Výborný.

HC Slavia Praha: Slipčenko (od 12. Neruda) Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina Žižka, Špelda - Hruška, Beránek, Doležal - Branda, Červenka, Sklenář - Havel, Růžička, Vondrka - Čermák, Jelínek, Endál. Trenéři: Vladimír Růžička a Jiří Čelanský.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více