Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. října 2009

Dva dny po derby vyzve Slavia České Budějovice

18. kolo O2 extraligy proti sobě svede šestý celek tabulky s devátým. Slavia má před svým úterním soupeřem z jihu Čech sedmibodový náskok, který bude chtít před vlastními fanoušky ještě navýšit. HC MOUNTFIELD ale není žádným lehkým soupeřem a v prvním vzájemném zápase těchto klubů červenobílé doslova smetl 6:1. Svěřenci Vladimíra Růžičky mají tedy Budějovicím co vracet. Zápas v O2 aréně začíná v úterý od 18.15.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Jan Tlačil a Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Posledních pět let: postup (2005), 4. místo (2006, 2007), 3. místo(2008), 11. místo (2009)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Roman Turek, Petr Sailer, Milan Gulaš

Slavia opět vládne Praze. Bude se jí dařit i proti MOUNTFIELDU?

Když pomineme úvodní kolo letošní sezóny, pohybují se výsledky Slavie jako na matematické řadě. 3 výhry, 2 prohry, 2 výhry, 2 prohry, 3 výhry, 2 prohry, 2 výhry... To je bilance sešívaných od druhého kola. Kdybychom si zahráli na řešitele logické řady čísel, následovaly by 2 prohry. Jenomže slávisté v posledním kole dokázali a zvítězit v ostře sledovaném derby. To může mužstvu vlít do žil hodně sebevědomí a tuto logickou řadu porušit. Před vynikající kulisou 11551 diváků předvedli slávisté soustředěný defenzivní výkon a díky dvěma přesilovkovým gólům a jedné trefě v oslabení slavili výhru 3:2. Mohli je těšit hlavně proměněné početní výhody, které se jim v předchozích zápasech moc nedařily. Další dobrou zprávou pro Růžičkovu skvadru je spolehlivý výkon brankáře Stanislava Nerudy. Ten se po pauze vrátil do brankoviště jako „jednička“ a trenérovi důvěru splatil několika vynikajícími zákroky. „Kluci hráli výborně, všechno mi pokryli. Ani v přesilových hrách jsme je nepouštěli moc ke střelám, takže jednoznačná pochvala pro kluky,“ zhodnotil utkání šestatřicetiletý gólman.
Slavii i nadále táhne Roman Červenka, který s 28 body vede s přehledem vede kanadské bodování celé soutěže. V derby se sice mezi střelce nezapsal, ale dvěma gólovými přihrávkami se výraznou měrou podílel na slávistickém úspěchu.

Budějovice začaly dobře, ale momentálně se hledají

Po deseti odehraných kolech to s hokejisty z Jihu Čech vypadalo vcelku dobře. Měli na svém kontě 19 bodů a zdálo se, že se letos budou rvát o horní příčky tabulky. Poté na tým ovšem přišla herní krize, která trvá až do současnosti. Z posledních sedmi kol dokázali svěřenci Jana Tlačila urvat jen jedno tříbodové vítězství a klesli na deváté místo tabulky. MOUNTFIELDU nepomohla ani výměna brankářů. Zkušeného Romana „Edu“ Turka nahradil mezi třemi tyčemi mladík Jakub Kovář, ale ani tento impuls mužstvu nepomohl. "Je možné, že nějaká "deka" na mužstvo padla. Jakmile se dostaneme do situace kdy prohráváme, tak to mužstvo asi cítí. Musíme prostě zase začít vyhrávat a dostat se zase tam, kam patříme," doufá v lepší českobudějovické zítřky jednadvacetiletý Kovář, který ovšem rozhodně nezklamal a je otázkou, koho trenérská dvojice Tlačil-Kupka nasadí do zápasu se Slavií.
Uvidíme, jak se Českým Budějovicím povede proti úřadujícímu vicemistrovi. V 5. kole si s tímto soupeřem hravě poradily v poměru 6:1. Jenže to byly ve zcela jiné herní pohodě. V úterý budou nastupovat do zápasu z pozice mírného outsidera.

Souboj Kůrka vs. Micka se konat nebude

Oba úterní soupeři se mezi sebou v průběhu minulého týdne dohodli na zajímavé hráčské výměně. Sešívaný dres bude oblékat exbudějovický Tomáš Kůrka a naopak na jih Čech zamířil Tomáš Micka. Za normálních podmínek by oba v úterý měli nastoupit proti svým bývalým zaměstnavatelům. Tohoto pikantního souboje se ovšem O2 arena nedočká. Mickovi totiž končí hostování v Havlíčkově Brodě až 23. října. Poprvé tak za MOUNTFIELD může nastoupit až v sobotu 24. října. Oba kluby se tak dohodly, že vyměněné hráče nasadí do zápasů právě až od tohoto data.

Postavení v tabulce

6. Slavia            17  10 - 0 - 0 - 7  56:49  30
9. Č.Budějovice      17   6 - 1 - 3 - 6  46:48  23

Poslední zápasy

Třinec - Slavia 3:1
Slavia - K.Vary 0:3
Litvínov - Slavia 0:2
Sparta - Slavia 2:3
Litvínov - HC Mountfield 5:2
HC Mountfield - Třinec 4:2
Kladno - HC Mountfield 5:3
HC Mountfield - Plzeň 1:3

Sestavy v minulém kole

Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Havel, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička, Vondrka - Endál, Jelínek, M. Čermák. Kovář - Gřegořek, Macháček, Snopek, Melichar, Vydarený, Poživil, Jank - Hřebejk, Vak, Gulaš - Melichárek, Mikeska, Hudec - Sailer, Šimánek, Květoň - Veselý, Mertl, Kotrla.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více