Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. října 2009

Slavia se chce střelecky chytit proti Kladnu

Ve čtvrteční předehrávce 19. kola vyzve Slavia od 18:10 Kladno, které z posledních pěti zápasů pouze jednou vyhrálo. Ani domácí nejsou ve stoprocentní pohodě. Slavia se bude chtít dostat ze střelecké impotence, kterou trpěla v posledních domácích utkáních. Přijďte pomoci svým hráčům tuto bilanci změnit!

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Martin Procházka, František Kaberle

Slavia se doma střelecky trápí

Slávisté nedokázali v posledních dvou domácích utkání skórovat. Karlovy Vary a České Budějovice si tak zdánlivě lehce odvezly všechny tři body. V útočné fázi vázne souhra. Hráči si často nahrávají nepřesně a puky létají půl metru nad ledem. "Je těžké se prosadit, když proti vám stojí tři až čtyři hráči na modré. Na kombinace u kličky ve středním pásmu není moc času ani prostoru," řekl po posledním utkání Vladimír Růžička ml.

Sešívaní se tak snažili hru zjednodušit a puky do pásma nahazovat, ale ani to nevedlo k úspěchu. "Nemyslím si, že jsme puky nastřelovali do pásma častěji než soupeř. Hostující týmy brání a čekají na protiútoky, proto to může opticky vypadat, že více v útočné fázi kombinují. Občas je opravdu těžké propracovanou obranu překonat kličkama a nějakou efektní kombinací," mínil útočník Růžička.

Slavia bude chtít na střelecký půst na domácím ledě co nejrychleji zapomenout. Na gól čeká již pět kol nejlepší střelec Roman Červenka, který se v posledních zápasech proměnil do role nahrávače. Zajímavostí také je, že sešívaní neinkasovali již tři kola po sobě branku jinak, než v oslabení. Hra v oslabení může hrát klíčovou roli i proti Kladnu, protože jeho přesilovky patří v extralize k těm nebezpečnějším.

Kladno je předposlední

Po dobrém vstupu do sezóny zažívá Kladno v poslední době prudký pád. S 20 body jsou Středočeši na předposledním místě. Při vyrovnanosti všech týmů je každá bodová ztráta ihned citelně znát. Kladno vyhrálo pouze jedno z posledních pěti utkání. Dlohoudobě se mu nedaří ani venku. Z devíti zápasů si kladenští hráči přivezli domů pouze pět bodů. První vzájemné utkání vyhrálo domácí Kladno 6:4. Slavia neudržela vedení 2:0 a nezvládla ani závěr zápasu, kdy za stavu 4:4 dvakrát inkasoval. V tomto duelu jsou však favority Pražané.

Postavení v tabulce

 6. Slavia       18  56:51   30	 
13. Kladno       18  39:69   20

Sestavy v minulém kole

Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Havel, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička ml., Vondrka - Endál, Jelínek, M. Čermák. M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, Toman - Diviš, Patera, Tomajko - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 28 (14+14)
2. Branda 16 (8+7)
3. Vondrka 12 (4+8)
1. Patera 15 (8+7)
2. Kalla 12 (2+10)
3. Frolík 11 (6+5)
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více