Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2009

Furch vychytal juniorům výhru v Budějovicích

20. kolo, středa 28.10.2009, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
0:3
0:1, 0:0, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Poletín (Palaščák), 48. Klhůfek (Hadrava), 56. Palaščák (Hadrava).
Rozhodčí: Souček - Flegl, Šperl. Vyloučení: 8:9, navíc Stejskal (D) 10 minut. Bez využití. Diváci: 210. Střely na branku: 31:25.

Sestavy

Č. Budějovice

Hrubec - Jank, Dietz, Havran, Klement, Vráblík, Makovský, Semrád - Stejskal, Červený, Ježek - Šaršok, Rezek, Heřman - Seidl, Sumerauer, Vaniš - Zvoník.

Slavia

Furch - Beránek, Roth, Barák, Šímka, Krejčí, Švidra, Němec, Krejčík - Poletín, Hertl, Palaščák, Mavrojanidis, Zohorna, Slavíček, Koubek, Jaškin, Hadrava, Hafenrichter, Žejdl, Klhůfek.

Mladí slávisté se díky výhře v Českých Budějovicích přiblížili k postupu do nadstavbové části Noen extraligy juniorů. Jihočechy načal úvodní brankou Poletín, další dva góly přidali červenobílí ve třetí třetině. V brance Slavie se představil Dominik Furch, který za svá záda nepustil jediný puk a i díky tomu vyhráli slávističtí junioři 3:0.

Domácí potřebovali nutně vyhrát už ve druhé minutě si ale zahráli oslabení. To se naštěstí pro domácí povedlo ubránit. Navíc ještě z úniku zahrozil Jaroslav Šaršok, jeho střelu ale Dominik Furch vyrazil ramenem. Pak si přesilovou hru vyzkoušeli i domácí. Ani těm se ji využít nepodařilo a málem inkasovali. Michal Poletín chytře přihrál Jaroslavu Hafenrichterovi, který ale puk nedokázal před odkrytou brankou zpracovat. Ve 13. minutě se před Furcha prodral Lukáš Sumerauer, toho ale brankář Slavie vychytal. O chvíli později padla první branka zápasu. Slávisté se dostali do přečíslení, rychle si vyměnili puk a do prázdné brány zakončoval Michal Poletín. O minutu později měli slávisté další možnost ke skórovaní. Rudolf Červený "namazal" Lukáši Žejdlovi, který ale sám před Hrubcem neuspěl. Ke konci třetiny měli ještě domácí možnost dokonce dvakrát hrát přesilovou hru pět na tři. Ta se jim ale vůbec nepovedla a téměř nedokázali ani vystřelit na branku. Po první třetině byl stav 1:0 pro hosty.

Na začátku druhé třetiny dohrávali domácí přesilovou hru. Ihned po jejím skončení ale fauloval Aleš Ježek a po něm i Bohumil Jank a hosté měli třináct sekund možnost hrát pět na tři. Šance ale využít nedokázali. Pak začala být hra spíše nudná. Ani jedno mužstvo si nedokázalo vytvořit žádné větší šance a spíše se vylučovalo. Na domácím mužstvu byla vidět nervozita, která jim svazovala ruce.

Třetí třetina pokračovala tak, ja skončila ta druhá. Hrálo se bez šancí a vylučovalo se. První branka padla ve 48. minutě. Martin Hadrava přihrál Pavlu Klhůfkovi, který střelu tečoval za záda Hrubce. V 50. minutě měl největší šanci domácích Radim Heřman, který pohotově vystřelil z mezikruží, Furch ale stejně rychle dokázal vysunout svůj beton a střelu vyrazil. Pak se opět dlouho nic moc nedělo. Až čtyři minuty před koncem se trefili opět hosté. Po přihrávce martina Hadravy se prosadil David Palaščák. Do konce třetiny už se stav nezměnil.

Autor Matěj Mayer, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více