Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.10.2009

Slavia podruhé v sezóně porazila Kometu

21. kolo, pátek 30.10.2009, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 59. Šindel (Vondráček, Huml) - 17. Havel (Červenka, Sloboda), 52. Kůrka (Červenka), 57. Červenka (Vondrka). Rozhodčí: Souček, Turčan - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 7200. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Sestavy

Kometa Brno

Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - R. Procházka, Pucher, R. Dlouhý.

Slavia

Neruda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, J. Drtina, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Branda, Jelínek, M. Čermák - od 21. navíc Kubica.

Napínavý zápas, který slávisté rozhodli až ve třetí třetině díky Kůrkovi a Červenkovi, viděla vyprodaná brněnská hala Rondo. Nulu v kolonce obdržených branek Slavie dlouho držel vynikající Stanislav Neruda, ale čisté konto mu v 59. minutě sebral Šindel, který stanovil konečné skóre na 1:3. Slávisté tak zvítězili už počtvrté v řadě venku a připsali si další důležité tři body.

V brance se po delší pauze objevil Fin Hovi, do sestavy se vrátil i veterán Pucher. Do branky hostů se postavil zkušený Neruda, ve čtvrté formaci občas do hry naskočil novic Kubica, který Slavii posílil na hostování z Plzně.

Dlužno říci, že první třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Oba týmy se sice snažily, ale šancí bylo k viděno poskrovnu. Na obě branky letělo osm střel, jen málo z nich se ale mohlo honosit přívlastkem „gólová“. A nakonec jen jedna skončila v síti – v početní výhodě dostal nádhernou příhru od Červenky Havel, kličkou si vychutnal Hoviho a poslal hosty do vedení – 0:1. Druhou přesilovku Slavia nevyužila, totéž se dvakrát „povedlo“ domácí Kometě. V tomto případě byla nebezpečnější první, hrozili Šindel i Ovčačík, ale Neruda v brance Slavie byl pozorný. V této početní výhodě se zrodila i další šance – Dopitu nalezl před odkrytou brankou parádní příhrou Selingr, ale domácí kapitán v největší šanci Brna minul. Hokejově nepříliš výrazná první třetina tedy skončila za stavu 0:1 pro Slavii, které se jediná gólová akce – oproti domácím – povedla.

V úvodu prostřední části bylo domácím pořádně horko. Nestačili se ani zkoncentrovat a ihned šli do čtyř, když byl za vysokou hůl potrestán Selingr. V početní výhodě hrozil Kadlec, na jejím konci byl ve slušné pozici Hruška, oba ale ztroskotali na Hovim. Kometa se oklepávala pozvolna, v první polovině této třetiny nebyla lepším týmem, ale hosté se nikam nehnali a momentální převahy se nesnažili využít. Až v polovině zápasu se do dobré pozice dostal po přiťuknutí Humla Šindel, jeho ránu ale Neruda vyrazil do rohu. O dvě minuty později tentýž hráč trefil padajícího Žižku, pak v přesilové hře Selingr poslal kotouč do tyče, odražený puk se snažil protlačit do sítě Dopita, ale vše bez gólového efektu. Slavia vyrážela do rychlých kontrů, jeden z nich zakončil štiplavou ranou Jelínek, po druhém musel faulovat Bičánek a hosté si mohli oddechnout. Přesilovka jim sice příliš nevyšla, ale přenesli si do třetiny s pořadovým číslem tři ještě 16 vteřin v této výhodě.

Úvod poslední třetiny zastihl Kometu opět v útlumu, Hruška po teči dokonce trefil tyč Hoviho branky, pak ale domácí začali diktovat tempo hry a Nerudu zavalili střelammi. Na pražského gólmana jich v této části letělo hned 18, ale většina nebyla nebezpečná, další pokusy mířily vedle. Erat v nájezdu pálil gólmanovi do břicha, Šindel přestřelil a totéž se povedlo v obrovské šanci Humlovi. Zákonitě pak přišel trest - rychlý brejk Slavie zakončil nechytatelnou ranou Kůrka. O výhře Pražanů pak rozhodl po dalším propadnutí domácí obrany Vondrka, prohru již v závěru jen zmírnil domácí Šindel. Možnost k reparátu má Kometa v neděli, kdy hostí Pardubice.

Autor Martin Lísal, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více