Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. listopadu 2009

Havel pořád bojuje se zraněním, přesto střílí góly

Zápasy hraje po zlomenině v ruce se speciální ochranou. Zranění ho pořád bolí, ale Lukáš Havel přesto dává pro Slavii důležité góly. V posledních čtyřech zápase pokaždé bodoval a proti Vítkovicím vstřelil branku na 2:3. „O reprezentační přestávce to zranění snad doléčím a vše už bude v pořádku,“ těší se osmadvacetiletý útočník.

V úvodu zápasu jste prohrávali 0:2, navíc po sérii domácích proher, to asi nebyla pro tým jednoduchá situace, že ano?
Rozhodně ne! Poslední dobou nám to doma nejde, ale proti Vítkovicím jsme ten zápas vymakali a vyhráli. Je to výborný, když se podaří takto dotáhnout zápas a ještě vyhrát.

Snížil jste na 2:3, když jste jeli s Michalem Vondrkou v akci dva na jednoho. Nenapadlo vás, když střílí, že vám měl spíše nahrát?
Proběhlo mi to hlavou, ale Michal mi pak říkal, že to bylo těžký, byl tam hráč. Máme hodně střílet a nikdy nevíte, co z toho pak může být. V dané situace asi bylo opravdu lepší, že střílel.

Nakonec to dopadlo pro Slavii dobře. Puk se vám o gólmana hostí odrazil na hokejku.
Přesně tak, stalo se to podobně i na druhé straně. Už to nebylo těžký zasunout do branky. Jak říkám, nikde ale přesně nemůžete vědět, kam to brankář vyrazí.

Pro diváky se hrál atraktivní hokej nahoru dolu. Jaká jsou taková utkání pro hráče?
Dneska byla parádní atmosféra! Přišlo více diváků, kteří ještě umocnili naše vyhecování proti soupeři. To se pak hraje náramně. Doufám, že diváci byli spokojeni, protože jsme nic nezabalili.

Vy se stáváte pravidelným střelcem. Jste po herní stránce spokojený?
Ano, jsem. Po tom zranění ruky mi to docela jde, takže jsem zatím rád, že mě to moc nepoznamenalo.

Při zápasu jsem si všiml, že se za ruku občas ještě bolestivě držíte, pořad vás bolí?
Ano, bolí, ale je to lepší a lepší. Teď bude pauza, kdy to snad doléčím. Budu s rukou hodně cvičit. Hraji ještě se sádrou a rád bych ji po přestávce sundal.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video