Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.11.2009

Junioři vyhráli derby na Spartě

25. kolo, pátek 20.11.2009, Sparta - Slavia
Sparta
1:4
0:2, 1:0, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 33. Sovík (Zacpálek) - 5. Doležal (Zohorna), 16. Hertl (Krejčí, Barák), 42. Zohorna (Krejčí), 58. Krejčík. Rozhodčí: Pešina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 14:14. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 63.

Sestavy

Sparta

Novotný - Dvořák, Veselý, Drvota, Žovinec, Husák, Zacpálek, Vítek - Hanták, Přibyl, Tůma, Kniazev, Forman, Kučera, Chára, Rubeš, Žálčík, Půna, Sovík.

Slavia

Dlouhý - Jeník, Barák, Warneke, Šíma, Krejčí, Švidra, Němec, Krejčík - Hertl, Doležal, Jaškin, Mavrojanidis, Zohorna, Slavíček, Koubek, Suchánek, Hadrava, Hafenrichter, Žejdl.

25. kolo Noen extraligy juniorů svedlo do souboje obě pražská "S" a po zápase byli veselejší mladí hráči Slavie. Ti totiž vyhráli na Spartě 4:1 a svého rivala tak v tabulce dotáhli na jediný bod. Vítěznou branku si připsal Tomáš Hertl.

Spartě, které se vrátil ze zámoří Valera Kniazev, se úvod zápasu víceménně povedl. Už v první minutě dostal dvě minuty za sekání slávista Zohorna. V následné přesilové hře měli domácí řadu skvělých šanci na vstřelení první branky utkání. Hosty však podržel brankář Dlouhý. Za pár minut měli početní převahu slávisté. Naopak od sparťanů se červenobílým podařilo přesilovku využít. V čase 4:30 se po přihrávce Zohorny trefil kapitán Tomáš Doležal. Slávisty jakoby gól probudil a začala hrát jiný hokej. Vytvořila si řadu šancí, které ovšem skončily na Filipu Novotném. Hosté se přeci jen dočkali druhé branky. V 16. minutě se prosadil po spolupráci s Krejčím a Barákem znovu v početní převaze Tomáš Hertl a zvýšil na 2:0. Tímto výsledkem skončila také první dvacetiminutovka.

První polovina druhé třetiny moc pohledný hokej nepřinesla. Hra se přelévala ze strany na stranu. Branky se diváci dočkali až ve 33. minutě, kdy udeřila dvojice nejzkušenějších hráčů domácího celku Michael Zacpálek našel volného Roberta Sovíka, který se zakončením problémy neměl. 1:2. Toto skóre bylo pro Sparťany příjemnější a také se to projevilo v jejich hře, která byla efektivnější. Holešovičtí se hrnuli více před branku Jana Dlouhého. Tři minuty před koncem druhého dějství měla Sparta přesilovou hru, když za sekání dostal dvě minuty Dan Krejčí. I přes řadu nadějných střel gól nepřinesla, a tak šla obě mužstva do šaten po druhé třetiny za stavu 1:2 z pohledu domácích.

Poslední třetina opět patřila sešívaným. Ve 41. minutě oslabil svůj tým dvěma minutami domácí obránce Michael Dvořák, a to se ukázalo jako zlomový bod zápasu. O necelou minutu později zvýšil na rozdíl dvou branek Hynek Zohorna, kterému před prázdnou svatyni Sparty nahrál Dan Krejčí. Holešovičtí po tomto gólu nedokázali přejít do útočného pásma. Navíc dostal dvě minuty za zdržování Zacpálek. Hosté však početní výhodu využít nedokázali. Domácí v závěru ještě zkusili hru bez brankáře, ale bez úspěchu. Naopak inkasovali čtvrtou branku, když ujel Jakub Krejčík a definitivně rozhodl, že derby bude slávistické. Domácím zbyly jen oči pro pláč.

Autor Daniel Hynek, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více