Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. listopadu 2009

Druhý domácí zápas během tří dnů. Slavia přivítá Třinec

Svěřenci Vladimíra Růžičky si po třítýdenní pauze opět zahráli před domácím publikem. Návrat do O2 areny to ovšem nebyl příliš povedený. V neděli totiž sešívaní podlehli Mladé Boleslavi 3:5. V úterý od 18.15 dostanou možnost reparátu před vlastními fanoušky. Do Prahy totiž zavítá Třinec, který Slavia v případě výhry přeskočí v tabulce.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Pavel Marek, Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: ČR: 2. místo (1997/98)
Posledních pět let: 13. - 4. místo
Internet:www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Mario Cartelli, Tomáš Duba, Rostislav Martynek

Červenka a spol. prohráli po šesti zápasech

Slavia chytla koncem října v extralize fazónu jako hrom. Téměř měsíc totiž neokusila hořkost porážky a to ji v cestě stály takové celky jako Vítkovice, Zlín či Pardubice. Červenobílí ovšem sérií šesti výher prokázali, že i letos se s nimi musí v souboji o titul počítat. Hlavně v zápasech venku se Růžičkově partě hodně dařilo.

V současnosti největší osobností Slavie i celé extraligy je beze sporu Roman Červenka. Po 26. odehraných kolech má na svém kontě 22 gólů a 25 asistencí. S 47 kanadskými body útočí na rekord extraligy Richarda Krále, který v sezóně 1999/2000 nasbíral 77 bodů. Červenka se v poslední domácím zápase trefil hned dvakrát, na vítězství to ovšem nestačilo. Mladá Boleslav v závěrečném dějství převážila jazýček vah na svou stranu. Pražané tak promarnili nadějné vedení 3:1 a nakonec ze zápasu odešli s porážkou 3:5. Marek Tomica, kterému byl před zápasem předán památeční dres za 500 extraligových utkání, k tomu řekl: "Určitě do dalšího zápasu musíme zlepšit obrannou hru. 5 obdržených branek je hodně. Prostě je potřeba do toho jít s větším důrazem a hodit dnešní zápas za hlavu."

Třinec byl na vrcholu, teď se ovšem propadá

Oceláři byli dlouho velkým překvapením letošního ročníku. Jindy nevýrazný tým ze Slezska postupně kosil největší favority extraligy a po 20. kole mu vcelku zaslouženě patřila první příčka. Na začátku listopadu ovšem na tým přišla krize a v současnosti se musí spokojit se 4. příčkou. V posledním duelu navíc dostal tenisovou terminologií "kanára", když doma podlehl Pardubicím 0:6. Pro svěřence Pavla Marka a Břetislava Kopřivy to byla už čtvrtá porážka z šesti zápasů. "Nevím, těžko se to teď hodnotí v těch emocích. Hráli jsme hrozně, neplnili jsme to co nám trenéři naordinovali a to se proti takovému týmu, jako jsou Pardubice nevyplácí," zhodnotil porážku třinecký zadák Mario Cartelli.

V posledním vzájemném utkání zvítězil Třinec na svém ledě 3:1 a tak mají slávisté svému úternímu soupeři co vracet. Oba celky mají po posledních prohrách co napravovat. Který z týmů odejde ze zápasu se vztyčenou hlavou? To se dozvíte v úterý od 18.15 ve vysočanské O2 areně. Zápas můžete také sledovat na O2 TV či serveru onlajny.cz.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více