Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. listopadu 2009

Přistoupili jsme na ospalou hru, zlobil se Hruška

Zatímco na ledě soupeře je Slavia nejlepším celkem v soutěži, v O2 areně se výsledkově trápí. Vždyť hned deset extraligových týmů má v této sezoně lepší domácí bilanci než červenobílí. To se potvrdilo i v úterním zápase s Třincem, jenž v Praze vyhrál 3:2 po prodloužení. “Doma hrajeme prostě špatně, je to úplně jiné než venku. Sám nevím, proč to tak je,“ kroutil hlavou zkušený útočník David Hruška.

Oceláři nepředvedli nijak oslnivý výkon, ovšem to samé se dá říct i o Slavii. Ta místo toho, aby soupeře po vyrovnání na 1:1 ještě více zmáčkla, obdržela druhý gól a většinu utkání tak musela dotahovat.

“Těžko se mi ten zápas hodnotí. Nehrál se bůhvíjaký hokej, chyběly šance i rychlejší tempo. Třinec dostal v neděli doma šest gólů od Pardubic, takže tady chtěl asi hlavně bránit. Ospalá hru mu vyhovovala a my na ni bohužel přistoupili,“ řekl Hruška po utkání.

O vítězi střetnutí rozhodla sporná trefa, kterou musel potvrdit až videorozhodčí. Pochybnosti o regulérnosti gólu trvají, Hruška to ale bere s nadhledem. “Sudí to uznal, takže jedeme dál. Je to sice k naštvání, ale nedá se nic dělat,“ konstatoval vyrovnaně.

Slávistický útočník se dlouho střelecky trápil, v uplynulých třech kolech ale skóroval hned dvakrát. Trefil se do sítě Zlína i Mladé Boleslavi. “Celá naše lajna se zvedla. Vrátil se Marek Tomica, zdravotně se dal do pořádku i Pepík Beránek. Dali jsme nějaké góly a určitě nám to pomohlo,“ těší Hrušku.

Že by ještě zkusil prohnat Romana Červenku na čele střeleckých statistik, ho ale nenapadlo. “Červus má neskutečnou fazónu, všechno mu tam padá. Bude nejlepším kanonýrem ligy, o tom nemám pochyb,“ uzavřel rodák ze Sokolova.

FOTO: Pavel Vrtiška
Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video