Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.11.2009

Starší dorost Slavie překvapivě prohrál v Chomutově

25. kolo, sobota 28.11.2009, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Vlček (Kolář), 36. Hrabák (Taraška), 59. Vlček - 21. Nejezchleb. Rozhodčí: Hlinka - Hynek, Vaněk. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0,1:1,3:1.

Sestavy

Chomutov

Matoušek (Příhoda) – Kolář, Čížek, Sakaev, Škrdle, Tverďák, Hejna – Hammerbauer, Novák, Lehnert – Taraška, Wszolek, Kopec – Hradil, Klouček, Hrabák – Vlček, Mazánek.

Slavia

Uhlík (Sovák) – Šteiner, Löbl, Hruška, Růžička, Semrád, Nedomlel – Muller, Nejezchleb, Vacek – Kotyra, Tomek, Patočka – Moravec, Kadlec, Hellar - Jedlička.

Nečekané překvapení připravili starším dorostencům Slavie hokejisté Chomutova, kteří je na svém ledě dokázali přehrát, když dvě branky zaznamenal Ondřej Vlček. V zápase plném ostrých střetů, podržel domácí brankář Matoušek, který zejména v závěru utkání za stavu 2:1 prokázal své kvality. Chomutovské naděje si tak připsaly tři body do tabulky, které se ovšem v dalších bojích počítat nebudou.

Chomutovští dorostenci na svém ledě přivítali vedoucí celek západní skupiny a ze začátku utkání měli více ze hry, ale pozorně chytající Uhlík v úvodních minutách nedaroval bílomodrým střelcům hřejivý pocit ze vstřelené branky. V deváté minutě dostali hosté k dispozici početní výhodu, ale i na druhé straně se činil domácí brankář Matoušek a hosté svou výhodu nezužitkovali. O minutu později propadli hosté v útočném pásmu a domácí rychlík Wszolek uháněl vstříc hostující brance, dlouhou kličku však Uhlík výborně vybruslil a domácí střelec vysoko přestřelil. Domácí radost propukla až v sedmnácté minutě, kdy nejprve výborným zákrokem zachránil situaci dva na jednoho obránce Kolář a z následného brejku prostřelil Uhlíka Ondřej Vlček - 1:0. O chvíli později měl druhou branku na hokejce domácí Lehnert, ale Uhlík zasáhl vyrážečkou včas.

Do druhé třetiny vlétli Pražané tak, jak se patří na první tým tabulky a Richard Nejezchleb možná trochu překvapil Matouška výpadem zpoza branky, kdy jej překonal střelou po ledě mezi chrániči - 1:1. Následující výpady hostí potom však již domácí brankář kryl s přehledem a hostující tlak otupil faul Nedomlela, který pykal za napadení. Paradoxně to však byli hosté, kdo mohl vstřelit druhou branku, ale chyby v rozehrávce včas a dobře uhasil Matoušek. S postupem času se na ledě přiostřovalo, tak jak tomu bývá mezi oběma soupeři zvykem. V čase 35:08 poslal domácí opět do vedení Radek Hrabák, který se perfektně uvolnil od levého mantinelu a svou střelu pověsil pod horní tyč tak rychle, že i brankovému rozhodčímu trvalo několik vteřin, než kotouč v brance objevil a rozsvítil červené světlo - 2:1. Následující dvě početní výhody potom domácí k navýšení svého náskoku nevyužili.

Poslední část boje začali hosté opět aktivně, ale tak jako v úvodu druhého dějství se jim skóre srovnat nepovedlo. Naopak o tvrdé střety nebyla i nadále nouze, o čemž se přesvědčil i domácí útočník Jakub Novák, kterého na červené čáře tvrdě atakoval hostující Kotyra a domácí útočník zamířil s pochroumaným hrudníkem předčasně do kabiny. Ani tuto početní výhodu, však domácí využít nedokázali. Poslední desetiminutovka hry potom patřila hostům, ale Matoušek s přibývajícím časem nabíral na jistotě a své mužstvo podržel při několika dorážkách i nepřehledných situacích okolo brankoviště. Když necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby inkasoval dvouminutový trest chomutovský kapitán Škrdle, bylo zaděláno na drama. Slavisté si vyžádali oddechový čas a zkusili své štěstí při hře bez brankáře. Opět se ukázal skvěle chytající Matoušek a i díky němu se mohl k druhé brance v utkání propracovat Ondřej Vlček, který od červené čáry trefil přesně odkrytou hostující branku - 3:1. Hosté to následně zkusili bez brankáře ještě jednou, ale to již na výsledku nic nezměnilo.

Autor David Matula
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více