Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.11.2009

Slavia v derby staršího dorostu přetlačila Spartu

23. kolo, sobota 21.11.2009, Sparta - Slavia
Sparta
2:3
1:1, 0:2, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Rybalkin (Teubner, Hudec), 59. Merta (Soumelidis, Dvořáček) - 1. Hellar (Nejezchleb), 22. Muller (Kadlec, Nedomlel), 31. Tuma (Hellar) . Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 103.

Sestavy

Sparta

Bílek - Sobotka, Skřivánek, Koláč, Kliment, Müler, Koževnikov, Bodnár, Veselý - Procházka, Brzobohatý - Hudec, Matějček, Rybalkin - Soumelidis, Merta, Dvořáček - Doležal, Teubner, Hampl.

Slavia

Mouček - Šteiner, Moravanský, Knot, Hruška, Růžička, Semrád, Nedomlel - Vacek, Kadlec, Muller, Nádvorník - Kotyra, Tomek, Moravec - Nejezchleb, Tuma, Hellar.

Potkali se už počtvrté v sezóně. Oba dva celky zdobí pevná obrana, která propustila nejméně gólů v soutěži. Slávisté přijeli do Holešovic s cílem potvrdit své vedoucí postavení v lize. To se jim nakonec povedlo, po velké bitvě zdolali sparťany 3:2.

Pražané se ani nestačili pořádně seznámit se svým rivalem a už museli dotahovat jeho vedení. Richard Nejezchleb se protlačil až před gólmana Bílka, od něhož se kotouč odrazil na hokejku kapitána Michala Hellara, který poslal hosty do vedení. To celé se událo půl minuty po úvodním buly. Sešívaní Spartu přehrávali, nebezpečně pálil hostující Tuma. I jeho spoluhráč Kotyra se ocitl v šanci, jenomže v souboji s Bílkem vyhořel.

Sparťané udeřili v 9. minutě, kdy sešívané obranně ujeli Rybalkin s Dvořáčkem. Jejich kombinace sice ztroskotala na brankáři Moučkovi, ten však kotouč nezkrotil dostatečně efektivně, takže Artur Rybalkin doklepl skotačící puk do branky. Od té chvíle se kluziště proměnilo v arénu, kde se každý souboj poctivě dohrával až do konce. Hra se přelévala ze strany na stranu, hráči permanentně ohrožovali gólmany. Soumelidovu jedovku v 16. minutě odrazil hostující brankář helmou. V posledních vteřinách první třetiny ještě za potyčku v brankovišti odjel pykat sparťanský Hampl.

Druhé dějství sice Sparta rozehrála bez jednoho hráče v poli, přesto si vytvořila zajímavou šanci. Slávistickou obranu přečíslili Merta s Dvořáčkem. Druhého jmenovaného však slávistický gólman vychytal. Slavia ještě dokázala přesilovku využít. Po kombinaci Nedomlela s Kadlecem se radoval z vedoucí trefy Jan Muller.

Znovu se kotouč pohyboval od brány k bráně. Po dělovce domácího Dvořáčka se dokonce rozezvonilo břevno. Byla to však Slavia, která zapříčinila další změnu skóre. Michal Hellar předložil kotouč přímo na hokejku Lukáše Tumy, který ve 31. minutě poslal sešívané do dvoubrankového vedení. Holešovičtí ještě jednou otřásli brankovou konstrukcí. Sobotka milimetrovým pasem objevil najíždějícího Patricka Brzobohatého, jemuž se znovu povedlo orazítkovat horní tyč. Sparta posléze přečkala mohutný nápor hostů, kteří těsně před sirénou neprostupně uzavřeli svého soupeře ve vlastní třetině.

V poslední dvacetiminutovce se dění na ledě uklidnilo, v první vážné šanci třetího dějství se blýskl aktivní Michal Hellar. Tváří v tvář Bílkovi však selhal. Hra se zasekla ve středním pásmu, z níž jí vysvobodil v 54. minutě nebezpečnou střelou sparťan Hampl. V posledních minutách se ještě domácí zmohli na závěrečný tlak. Pramenil z něj však jen gól Davida Merty, který zmírnil porážku od pražského rivala na konečný 3:2.

Autor Petr Schwank
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více