Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. prosince 2009

Na Kladně proti Brandovi s Orctem v brance

Po dvou výhrách mají před sebou slávisté další výzvu, v pátek totiž sehrají duel na neoblíbeném kladenském stadionu, kde za posledních sedm let vyhráli pouze dvakrát. Na Červenkovi a spol. je, aby tuto špatnou bilanci napravili. Zápas začíná v pátek v 18:10 a vysílá ho ČT 4.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Martin Procházka, František Kaberle

Slavia se po sérii porážek zvedla v derby

Letošní červenobílý celek se vyznačuje sériemi výher či porážek. Zatím nejdelší sérii proher prožili svěřenci Vladimíra Růžičky v období mezi 22.11. a 1.12., kdy prohráli 4 utkání v řadě. Hlavně doma se slávistům vůbec nedařilo, ale zlepšení přišlo v tu nejvhodnější chvíli. Slavia totiž už potřetí v této sezóně přehrála svého pražského rivala Spartu 3:1. Na vítězství v derby navázali slávisté v Budějovicích, kde brali 2 body za výhru v prodloužení. Duel proti Jihočechům byl zvláště pikantní pro Tomáše Kůrku, který přišel do Slavie před časem právě z MOUNTFIELDU. Kůrkovi se proti svému bývalému zaměstnavateli dařilo a ve 41. minutě dokonce vstřelil branku do sítě Romana Turka. Lehce provokativním gestem rozbouřil domácí kotel, který to nesl velmi nelibě. "Mně je to vcelku jedno. Momentálně jsem hráč Slavie a jak říkám, ukázal jsem na dres a dal mu pusu. Tu branku jsem si prostě užíval," okomentoval situaci sám hráč.

Na poslední výhru bude chtít Slavia navázat i v Městském zimním stadionu na Kladně. Za Kladno zřejmě nastoupí Daniel Branda, který v červenobílém dresu odehrál v úvodu této sezóny 19 zápasů.

Kladno na Slavii umí

Hokejisté Kladna letos Slavii zatím sebrali všechny možné body, když dvakrát jednoznačně zvítězili. Nejprve v září zvítězili v přestřelce na svém ledě 6:4, o měsíc později pak sešívaným nastříleli šest branek také v O2 areně, kde nakonec vyhráli 6:2. To ale nejsou jediné úspěchy Středočechů proti červenobílým. Daří se jim především doma, kde za posledních 7 let Slavia vyhrála pouze dvakrát.

"Jsme si vědomi toho, že ta neúspěšná série trvá už moc dlouho. Sami nevíme, čím to je. Rozhodně máme Kladnu co oplácet a doufám, že v pátek zvítězíme," řekl pro klubový web asistent Jiří Čelanský. Ten zároveň potvrdil, že v bráně nastoupí nová akvizice Slavie - zkušený Zdeněk Orct.

Až na zraněného obránce Jiřího Vašíčka budou červenobílí kompletní.

Postavení v tabulce

 6. Slavia  31  14 - 4 - 1 - 12  97:87   51	 
13. Kladno  32   9 - 2 - 3 - 18  84:103  34

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Šmach, V. Kameš, Růžička - Branda, Bělohlav, M. Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl. Neruda - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - Hruška, Růžička, Doležal - Jelínek, Čermák, Sklenář.

Nejproduktivnější hráči

1. Patera 22 (9+13)
2. Kalla 20 (5+15)
3. Frolík 18 (12+6)
1. Červenka 51 (24+27)
2. Kůrka 24 (14+10)
3. Vondrka 22 (4+18)
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video