Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. dubna 2002

Ladislav Blažek reaguje na úvodník magazínu Hokej

V dubnovém vydání jediného čistě hokejového měsíčníku u nás - magazínu Hokej redaktor Pavel Bárta kritizoval údajné nevhodné chování obchodního manažera Slavie Ladislava Blažka k fotoreportérovi měsíčníku Jiřímu Křenkovi během jednoho ze zápasů play-off. Úvodník Pavla Bárty si v nezkrácené verzi můžete přečíst zde. Ladislav Blažek se proti uvedenému článku ostře ohradil a zaslal šéfredaktorovi Hokeje panu Vladimíru Urbanovi následují dopis.

Vážený pane šéfredaktore,

jsem nucen reagovat na článek Vašeho redaktora Bárty v posledním čísle magazínu Hokej. Vždy jsem považoval toto periodikum a spolu s ním jeho pracovníky za seriózní. Bohužel výše uvedeným článkem moje mínění doznalo obratu. Chápu roztrpčenost fotoreportéra Křenka, který nebyl vpuštěn na ZS Slavia na utkání play off. Chápu i to, že musel nějakým způsobem sdělit do redakce skutečnost, že nebude moci dodat potřebný materiál, kvůli kterému na utkání přišel.

Čeština je jazyk, kterým se dá několika způsoby vyjádřit jakákoliv skutečnost. Pan Křenek si má slova přeložil velice hrubě a prakticky na základě jeho tvrzení mě redaktor Bárta zostudil a urazil před hokejovou veřejností a vylíčil můj způsob jednání jako upocenost. Jako upocenost beru i já článek výše zmíněného redaktora.

Pokud totiž někdo veřejně tvrdí něco, o čemž pouze slyšel a tím zdiskredituje druhého, nemám pro toto jiné označení. Pokud někdo dává do souvislosti věci z let minulých (kdy jsem působil ještě jako hráč v Olomouci a o pouštění psů na novináře se dozvídám až z Bártova článku) s věcmi současnými, zavání to zaujatostí.

Hokejová veřejnost jistě ví, jaký zájem je o utkání play-off ze strany diváků i novinářů. Byl bych asi bláhový, kdybych si chtěl v mé premiérové manažerské sezoně proti sobě poštvat zástupce médií. Proto jsem před sezonou jednal se zástupci novinářů, kteří si řekli sami požadavky, které by rádi měli při utkáních na ZS Slavia Praha. Všechny byly splněny a během sezóny se nevyskytly větší problémy. Pro Vaši informovanost se 20 míst pro novináře plnilo zhruba 30 – 40%. Všichni chápali i fakt, že pro utkání play-off je nutné zaslat akreditaci, ať se týká Prahy nebo ne. Pardon. Všichni ne. Nepochopili to v magazínu Hokej.

Z rozhodnutí technického ředitele extraligy pana Šulce a na základě dohody s novináři na tiskové konferenci před play-off byl klubům sdělen seznam redakcí se 1 – 4 jmény s tím, že se vstup vztahuje pouze na jednoho novináře na základě akreditace do 12:00 hodin v den utkání (to pro vysvětlení v magazínu Hokej).

Já jsem toto rozhodnutí “porušil“ tím, že jsem vydal více než jeden vstup na redakci. Ve většině případů 2 + 1 (novináři, fotoreportér). Fotoreportér Křenek se domáhal vstupu bez akreditace po začátku utkání, a proto jsem mu sdělil: „Pane, bez akreditace máte dnes smůlu“. Výše uvedené znění bylo doslovné a sděleno z V.I.P. prostorů za přítomnosti několika lidí, před kterými bych slova uvedená v Hokeji ani nikde jinde nevyslovil. Pero v rukou novináře a jeho zkreslený subjektivní názor podepřený zaujatostí je velice nebezpečná zbraň, kterou objekt jeho zájmu nemá a těžko se proti tomu může bránit.

Já jsem tímto vyjádřil naprostou nespokojenost s uvedeným článkem a žádám Vás tímto, pane šéfredaktore, o veřejnou omluvu v nejbližším vydání magazínu Hokej na stejném místě, na kterém jsem byl nařknut redaktorem Bártou. Zároveň Vás žádám o zveřejnění tohoto dopisu. Věřím, že mé žádosti vyhovíte a předejdete tím dalším krokům ze strany mé i HC Slavia Praha.

Děkuji.

S pozdravem Ladislav Blažek
obchodní manažer HC SLAVIA PRAHA

Autor redakce
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video