Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. prosince 2009

V Praze se to nějak zvrtlo, vzpomíná Doležal na domácí zápas s Brnem

Než hráči Slavie usednou ke štědrovečerní tabuli, čeká je ještě jedna porce. A pořádně tučná. Ve středu se v hale Rondo utkají s brněnskou Kometou. Moravané proti červenobílé družině letos zatím nebodovali, ani v jednom duelu ale vyloženě nepropadli. “Kousat budou i tentokrát. Přesto věřím, že se na konci budeme radovat my,“ podotýká útočník Jiří Doležal.

I když vás čeká poslední tým soutěže, lehká práce to asi nebude…
Tak to určitě ne. Brno má velice kvalitní kádr, navíc se opírá o silnou podporu fanoušků. Nic snadného nás tam nečeká a ani s tím nepočítáme. Naopak. Bude to hodně nepříjemný zápas.

Co se týče příznivců Komety, ti se v Praze předvedli i v jiném světle. Pokud si dobře vzpomínám, vás třeba trefili plnou flaškou vody.
To je pravda. Rozhodně nešlo o nic příjemného. Kolik přesně bylo v té láhvi vody, si už nepamatuji, ale do poloviny byla plná určitě. Ještě že jsem to dostal ze strany do helmy. Pokud by mě trefili přímo do tváře, asi by to bylo dost bolestivý… I tohle bohužel k hokeji patří, ale dít by se to nemělo. Tohle už je moc. Mělo by se zůstat jen u toho fandění.

Obáváte se, že by ve středu mohlo dojít k něčemu podobnému?
Těžko říct. Letos už jsme v Brně jednou hráli a lidi byli v pohodě. I když jsme vedli, nebylo to nijak zvlášť vyhrocené, čekali jsme to mnohem horší. Zato v Praze se to nějak zvrtlo. Skoro mi přišlo, že sem přijeli dělat bordel.

V tom zápase jste ztratili úvod a o vítězství rozhodli mohutným náporem ve třetí třetině. Tento scénář už opakovat nechcete, mám pravdu?
Začátek chytnout musíme. Oni budou hodně kousat, očekávám vyrovnaný souboj. Takové už byly i ty předchozí. Naštěstí oba dopadly lépe pro nás.

Co udělat pro to, abyste se dostali do té správné herní pohody? Přece jen jste nějakou dobu nehráli.
Pauzu jsme měli docela dlouhou. Sám jsem zvědavý, co to s námi udělá. Na druhou stranu jsme ale poctivě trénovali, takže by to neměl být takový problém. Hrát hokej jsme určitě nezapomněli. Proto doufám, že vyhrajeme a uděláme si tím hezké Vánoce.

Už 27. prosince přivítáte doma Vítkovice. Stačíte si vůbec trochu odpočinout?
No, moc ne. Od 25. opět naplno trénujeme. Na Štědrý den máme ovšem volno, tak se budu snažit věnovat jen rodině.

O Vánocích budete jistě sledovat i mistrovství juniorů v Kanadě, kde se představí váš brat Tomáš. Už vám sdělil první dojmy z Reginy?
Mluvili jsme spolu, ale bohužel jen velmi krátce. Zapomněl si totiž vzít redukci na nabíjení, takže se mu brzy vybil počítač. Alespoň mi stačil říct, že se mu tam moc líbí. Jen si trochu stěžoval na zimu (usmívá se).

Dárek mu dáte, až se vrátí?
Přesně tak. Jsme domluveni, že až bude zpátky, jako rodina si v klidu sedneme a dáme mu dárky. Dopředu nic nedostal.

Když už jsme u těch Vánoc, co vy a cukroví? Musíte se hlídat, abyste nepřibral?
Tak tohle se mě naštěstí netýká. Mám dobrý metabolismus, který všechno ihned spálí. To ale neznamená, že jím cukroví po kilech (směje se).

FOTO: Martin Prokop, Pavel Vrtiška
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více