Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. prosince 2009

Předvánoční utkání sehraje Slavia proti Kometě

Než se slávisté rozjedou do svých domovů, aby pomáhali v kuchyni při přípravách štědrovečerní večeře, zdobili stromeček a rozbalovali dárky, čeká je ještě jeden tuhý boj. Den před Štědrým večerem se totiž utkají s brněnskou Kometou. Ta neuhrála proti sešívaným ještě ani bod a před vlastním publikem to bude chtít změnit. Seberou slávisté všechny body Kometě i před Vánoci? Zápas začíná v hale Rodno ve středu od 18:00

Náš soupeř

Trenéři: Vladimír Jeřábek, Mojmír Trličík, Ladislav Lubina
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Jiří Trvaj, Václav Varaďa

Kometa letí vzhůru

Přestože je Brno stále na posledním místě a na třinácté Kladno ztrácí 11 bodů, poslední výsledky ukazují, že Kometa již začala stoupat. Tři výhry za sebou to jednoznačně dokazují, obzvláště když dvě z nich získala kometa nad týmy ze špičky tabulky. Brno totiž vyhrálo nad Třincem, poté v Českých Budějovicích a v posledním kole dokonce v Ostravě nad třetími Vítkovicemi!

Strach jde především ze střelce Kamila Brabence, který se probudil a ve zmiňovaných třech zápasech si připsal čtyři góly. Do výborné formy se pak rozchytal Jiří Trvaj, o němž se spekulovalo, že by mohl přijít právě do Slavie. Nyní ale dál chytá v Kometě, kde spolu s finským brankářem Hovim utvořili velmi kvalitní gólmanský pár. Nyní se budou chtít všichni hráči Komety předvést před domácím publikem proti Slavii. Na předvánoční zápas v brněnském Rondu se očekává plný dům.

Novák proti Slavii nenastoupí

Bývalý slávistický obránce Jan Novák, který v červenobílých barvách získal dva extraligové tituly, nemůže kvůli zranění nastoupit ve středečním zápase. Pro trenérskou dvojici Komety je to nepříjemná zpráva, protože Novák patří k elitním obráncům Brna a chodí i na přesilovky. Navíc kromě něj jsou zranění také další obránci Richter a Koma. Defenzivní řady si tak nejspíš budou muset vypomoci s beky juniorského věku.

Kromě Nováka působil v dresu Slavie také Radek Dlouhý, který z Prahy do Brna přestoupil v létě 2007. Dlouhý patří k oporám Komety, s 15 kanadskými body je čtvrtým nejlepším brněnský hráčem. Nyní hraje v první formaci spolu s olympijským vítězem Dopitou a mistrem světa Václavem Varaďou.

Dlouhý vstřelil branku v prvním zápase na Slavii

Hnilička si připíše první start za Slavii

Po Zdeňku Orctovi se v Brně představí další posila na brankářském postu. Mezi tyče by se měl postavit Milan Hnilička, který už dva týdny pilně se slávisty trénuje. V úterý byl jeho přestup z Liberce definitivně dotažen, a tak si Hnilička s největší pravděpodobností připíše první start po více než roce.
Rozhovor s Milanem Hniličkou si můžete přečíst zde.

Drtina zažil reprezentační premiéru, Červenka zářil

Hned tři slávisty mohli fanoušci vidět o pauze, jak se po ledě prohánějí v reprezentačním dresu. Nejdříve si čtyřiadvacetiletý Jiří Drtina připsal první start za reprezentaci, když v obraně pomáhal zastavovat slovenské útoky v přátelském utkání v Košicích, které nakonec Češi vyhráli 3:2 na nájezdy i díky asistenci Tomáše Kůrky, ve třetím turnaji Euro Hockey Tour se pak v dresu se lvem na prsou bil Roman Červenka. Ten nejprve nastupoval v lajně se svým bývalým parťákem Jaroslavem Bednářem a Tomášem Rolinkem, v neděli proti Rusku se pak posunul na pozici elitního centra a vedle něj trenér Růžička postavil hvězdy Jágra s Čajánkem. A právě tento útok se nakonec zasloužil o vyrovnání zápasu na 3:3 a o prodloužení. Červenka se na tom podílel asistencí a gólem. Přenese si Roman Červenka formu i do středečního utkání v Brně?

FOTO: Martin Prokop, Pavel Vrtiška

Postavení v tabulce

7.  Slavia   33  14 - 4 - 2 - 13  104:97   52
14. Kometa   33   6 - 3 - 2 - 22   76:111  26

Poslední zápasy

Kometa – Sparta 3:5
Kladno – Kometa 5:3
Kometa - Třinec 4:2
Mountfield – Kometa 0:1 SN
Vítkovice – Kometa 2:3
Slavia – Litvínov 3:5
Slavia – Sparta 3:1
Mounfield – Slavia 3:4 PP
Kladno – Slavia 3:2 SN
Slavia – Plzeň 5:7

Sestavy v minulém kole

Trvaj - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Kempný - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - R. Procházka, Polodna. Orct (25. Neruda) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Sloboda, Kolařík, Drtina - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - Hruška, Sklenář, M. Čermák - Jelínek, V. Růžička, Doležal.

Nejproduktivnější hráči

1. Dopita 23 (11+12)
2. R. Erat 22 (11+11)
3. Šindel 16 (7+9)
1. Červenka 55 (24+31)
2. Kůrka 26 (14+12)
3. Vondrka 26 (7+19)
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více