Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. prosince 2009

Brankář Hnilička podal velmi dobrý výkon, na body to ale nestačilo

B r n o – Předvánoční zápas Komety se Slavií sice nepřinesl větší počet branek, ale hokejový divák se rozhodně nenudil. Tempo a nasazení předváděla obě mužstva až do samého konce, po kterém bylo o gól šťastnější Brno. Nejlepšími hráči byli vyhlášení brankáři – Sasu Hovi a Milan Hnilička, který se vrátil do branky po téměř roční pauze. "Budu mít na čem stavět. Cítil jsem se svěží, což je pro mě velice důležité," konstatoval po utkání.

Hnilička byl jedním z nejvíce sledovaných mužů na hrací ploše. Zkušený brankář, kterého netřeba představovat, se vrátil mezi tyče po bez mála roční pauze. A nevedl si vůbec špatně. "Ze začátku jsem byl trošku nervózní. Moje první zákroky sice nebyly úplně takové, jaké jsem si představoval, ale naštěstí jsem se do toho rychle dostal. Měl jsem tam jeden těžkej zákrok, který jsem zvládl, a od té doby jsem se cítil dobře a věřil jsem si,“ popsal svoje pocity z úvodu zápasu Milan Hnilička.

Jediná a pro Slavii podstatná kaňka na osobní výhře Milana Hniličky je ta, že všechny body zůstaly v Brně. "Ze svého výkonu jsme měl dobrý pocit. Bohužel je to ale zkažené tím, že jsme prohráli. Ty dva inkasované góly mě mrzí. Obou jsem se dotkl a oba propadly skrze mě, to by se nemělo stát. Při druhé brance mi sice někdo projel ve výhledu, ale byl to gól, který nás stal body,“ řekl smutně slávistický brankář, na něhož se do hlediště haly Rondo přišla podívat i psycholožka Eva Šauerová, se kterou spolupracuje.

V Brně to pro něj byla obnovená premiéra po dlouhých osobních patáliích. Pravdou ovšem je, že v jihomoravské metropoli Milan Hnilička vstoupil do velkého hokeje: "Ligu jsem začínal právě v Brně, to si pamatuju, asi před čtyřiceti lety (smích). Chytal tu tehdy Karel Lang, jak bych si to nepamatoval. Naskočil jsem do rozjetého zápasu a skončilo to 4:4,“ vzpomněl si krátce na svoji premiéru mezi dospělými.

Pak se ale vrátil zpět ke komentování zápasu a zvážněl. Byl na něm vidět rozpor mezi radostí a zklamáním: "Nemyslím si, že by byli lepší, ale dali o gól víc než my. Hodně těžkých zákroků bylo ve třetí třetině, kdy si s námi trochu hrála lajna Jirky Dopity, tam jsem nějaký puk i vykopl jen reflexivně. Za takové zákroky jsem vděčný, protože ty můžou rozhodnout o vývoji utkání na jednu, nebo druhou stranu,“ poznamenal trojnásobný světový šampión.

Na hru Brna se nikterak zvlášť nepřipravoval. "Nemůžu říct, že mě Kometa překvapila, protože jsem nevěděl, co od nich mám vlastně čekat. Neviděl jsem ani jeden jejich zápas. Ale hráli velice dobře, vytvořili si tlak. Překvapilo mě jen to, že takový tým je na posledním místě v tabulce. Je to pro ně holt rozjezdová sezona a ztratili plno bodů na začátku, teď se to snaží dohnat,“ poznamenal Hnilička.

Zda bude chytat v příštím utkání, netuší. "Jsem ve fázi návratu. Snažím se svými výkony si říct o nominaci," podotknul velezkušený brankář.

Zajímavé je, že i když na dresu měl číslo 37, na helmě, která připomínala masku z jeho působení v NHL, svítilo číslo 33. "Ano, je to opravdu tahle stará maska. Vzal jsem si ji dnes pro štěstí," usmál se na závěr Hnilička před návratem do kabiny hostů. Helma, ve které vychytal bývalý reprezentační gólman i zlato z mistrovství světa v Hannoveru 2001, mu však přinesla štěstí pouze poloviční.

FOTO: Michal Eger (hc-kometa.cz)
Autor Michal Pokorný
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více