Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.12.2009

Vítkovice nadělily slávistům šest branek

35. kolo, neděle 27.12.2009, Slavia - Vítkovice
Slavia
0:6
0:2 , 0:1 , 0:3
Vítkovice

Branky a nahrávky: 7. Burger (Hubáček), 17. Kvapil (Ujčík), 33. Hubáček (Burger), 54. Štefanka (Treille), 57. R. Hruška (Kuboš, Ujčík), 57. Vrána (Trnka, Sičák). Rozhodčí: Vengřík, Šír - Gebauer, Souček. Vyloučení: 4:4, navíc Havel 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5483. Průběh utkání: 0:6.

Sestavy

Slavia

Hnilička - Kadlec, Špelda, Vyhlídal, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda, Vašíček - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, Čermák, Sklenář - P. Jelínek, Růžička, Doležal.

Vítkovice

Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Vrána, Szturc, Šedivý.

Velmi nepovedený zápas sehráli slávisté po vánočních svátcích. Před vlastními diváky prohráli s Vítkovicemi vysoko 0:6 a svým fanouškům toho předvedli velmi málo. Hra směrem vpřed se sešívaným dařila jen velmi sporadicky, chyby v obraně pak příliš nepomohly Milanu Hniličkovi v jeho prvním startu za Slavii v O2 areně. Nešťastné odpoledne ještě umocnilo zranění Červenky, který si po nenápadném souboji zablokoval záda a po první pauze se do hry již nevrátil.

Slavia přivítala v 35. kole velice silný celek Vítkovic. Poprvé se před sešívanými fanoušky v brance představil Milan Hnilička, ale byl to právě český exreprezentační gólman, který poprvé inkasoval. V 7. minutě neuhlídal Jiřího Burgera obránce Michal Vyhlídal, jenž zaskakuje v sestavě za juniorského reprezentanta Rotha. Burger zpoza branky vyjel mezi kruhy a utajenou střelou Hniličku překonal.

O 10 minut později bylo domácím hráčům ještě hůře. Slavia zamkla hostí v obranném pásmu, ale Beránek přišel o puk, za ním propadl bek Vašíček a díky tomu ujel Viktor Ujčík s Markem Kvapilem v akci dva na jednoho. Kvapil žabičkou přehodil Kadlece, který neúspěšně padl do dráhy přihrávky, Ujčík mu nahrávku ihned vrátil a Kvapil kotouč pohodlně zasunul do odkryté klece – 0:2.

Největší šanci domácích měl na svědomí Tomáš Kůrka, jenž prokličkoval v 19. minutě vítkovickou obranou a předložil puk před odkrytou branku Sklenářovi. Jeho hůl však v poslední chvíli zablokoval vítkovický bek.

Slavia po první třetině prohrávala 0:2 a navíc přišla o svého nejlepšího hráče. V 6. minutě si Červenka ve středním pásmu po souboji zablokoval záda a zápas pro něj skončil.

Ve druhé třetině se Slavia samozřejmě snažila zápas zvrátit na svoji stranu, ale Vítkovice byly všude rychleji a nepřipouštěly žádné výsledkové komplikace. V 29. minutě navíc hráli domácí po vyloučení Doležala a Čermáka minutu a 28 vteřin v dvojnásobném oslabení. To Slavia sice sveřepě ubránila, ale co to bylo platné, když o tři minuty později zvýšil v další přesilovce na rozdíl tří branek Petr Hubáček.

Obraz hry se do sirény nezměnil. Otázkou bylo, zda domácí hráči do třetí třetiny pozvednou hlavy a dokáží utkání, které jasně opanovali hosté, ještě zdramatizovat.

Jenže červenobílý zázrak se nekonal. Sešívaní museli naopak vypít kalich hořkosti až do samého dna. Slavia byla bezzubá a když už si vypracovala slušnější střeleckou příležitost, ztroskotala na Filipu Šindelářovi. V 54. minutě potvrdil herní zmar domácích gólem v oslabení Juraj Štefanka.

Poté se slávisté definitivně herně zhroutili a v závěru utkání ještě dvakrát inkasovali. Slavia doma prohrála s hrozivým výsledkem 0:6, který naprosto odpovídal předvedené hře a průběhu utkání. Odčinit před vlastními fanoušky hrůzostrašný zápas mohou svěřenci trenéra Růžičky již v úterý proti týmu Pardubic.

Autor Tomáš Houska, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více